Een kwestie van dynamiek: LP naar CD kopiëren met MAGIX

LONDEN--(BUSINESS WIRE)-- 20090915 --

Met de opleving van de plaat, kunt u zich afvragen: heeft het nog wel nut een LP naar CD te kopiëren? Terwijl de CD-verkoop al jaren achteruit gaat, maakt de LP een periode van onverwachte opbloei door. Een van de belangrijkste Amerikaanse muziektijdschriften heeft voor de US-markt aangegeven dat de verkoop van nieuw geproduceerde platen ten opzichte van vorig jaar met 89 procent is gestegen. Ook in Duitsland, de grootste muziekmarkt van Europa, groeit de verkoop sinds 2006 jaarlijks met bijna 100.000 verkochte albums op een aantal van 900.000. „Ook al gaat het hier veelal om de kleine markt, je kunt toch stellen dat vinyl leeft“, zegt MAGIX senior PR-manager Dr. Ulrich Hepp. „Voor velen geldt de betere klank, verkregen door analoge geluidsdragers, als het grote pluspunt. Het comprimeren van opnames die op moderne media worden ingespeeld leidt tot het samensmelten van verschillende harde en zachtere passages. LP's worden met meer dynamiek opgenomen, de verschillen zijn beter te horen en de opname klikt interessanter."

Digitaliseren met MAGIX: cassettes of LP naar CD of DVD

Omdat echter bij de weergave van LP's een gehele rij van componenten van invloed is op de klankkwaliteit kost het vaak veel moeite om de tekortkomingen zo gering mogelijk te houden. De IT-specialist van MAGIX biedt met Red uw LP's een oplossing die de klankvoordelen van analoge opnamen met het comfort van digitale muziek verbindt. Het digitaliseringspakket bevat:

  • een USB-voorversterker als verbinding tussen PC en platenspeler of cassetterecorder
  • het programma Music Cleaning Lab, waarmee het analoge materiaal opgenomen, bewerkt en aansluitend gebrand wordt

Met het pakket kunnen niet alleen vinylliefhebbers, maar ook cassetteliefhebbers en muziekliefhebbers in het algemeen nu genieten van de dynamiek van analoge opnamen en het comfort van digitale muziek. Gekraak verwijderen, op mobiele apparaten afspelen, overzichtelijk beheer enz. Ondanks de opleving van het vinyl heeft het kopiëren van LP naar CD dus toch nut.

Zie voor illustraties en bijlagen de Multimedia Galerij: https://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=6050029&lang=nl

Ticker_symbol GER:MGX
ISIN DE0007220782
CONTACT:
MAGIX AG
Pieter Prins
+31(0)757501125

pieter@magix.nl

Deel: ' Een kwestie van dynamiek LP naar CD kopiëren met MAGIX '
Lees ook