Een mini-festival met de focus op de mooie kant van Syrie


Syrië is veel meer dan een oorlogsgebied

Amsterdam, 20170504 -- Het negatieve imago van Syrië wordt breed uitgemeten in de media. Maar Syrië is veel meer dan een oorlogsgebied, veel meer dan het land waar vluchtelingen vandaan komen. De organisatie W&T voelt sinds zij gearriveerd zijn in Nederland de behoefte om deze negativiteit een wending te geven. De behoefte om te laten zien dat er ook heel veel moois komt uit hun geliefde Syrië. Het mini-festival The Light Side of the Full Moon is voortgevloeid uit deze gedachte, het verlangen om positief licht schijnen op het overschaduwde Syrië.

Inmiddels heeft de organisatie de handen ineengeslagen met Pllek in Amsterdam Noord. Op zaterdag 29 juli zal de allereerste editie plaatsvinden op het stadsstrand bij Pllek en ’s avonds binnen in het restaurant. Het mini-festival heeft zowel een dag- als nachtprogramma en vindt plaats tussen 17:00 en 05:00 met o.a. live muziek, eten, kunst en DJ’s. De invulling van het programma wordt een bijzondere combinatie van de Syrische en Westerse cultuur.

De focus op positieve vibes is het hoofddoel van dit festival. Het samenbrengen van verschillende culturen, samen genieten van al het moois en wederzijds begrip creëren. Iedereen heeft iets meegemaakt in zijn of haar leven en de enige manier om door te gaan is door vooruit te kijken en de toekomst positief te benaderen. 

“We will show nice things, in all the five senses. By doing this, we will show people that you don’t need to think in a negative way. And not to judge something or someone you don’t know”

“If you always focus on the dark side, the light will never be found. The Ligth Side of the Full Moon festival wants to focus on the lightness and positiveness in Syrian culture”


Deel: ' Een mini-festival met de focus op de mooie kant van Syrie '


Lees ook