Hewlett-Packard


Een nieuwe dimensie in kleurenlaserprinten

Amstelveen, 4 juni 2002 Hewlett-Packard introduceert een nieuwe generatie HP Color LaserJet printcartridges. Deze zijn verbeterd met een innovatieve all-in-one cartridgearchitectuur, chemisch ontwikkelde toners van de tweede generatie en extra HP Smart Print-mogelijkheden. De cartridges zijn speciaal voor de nieuwe HP Color LaserJet 4600-printers ontwikkeld.

Met deze geavanceerde HP Color LaserJet printcartridges komt betrouwbaar hooggekwalificeerd kleurenlaserprinten binnen het bereik van kleine tot middelgrote werkgroepen. Professionele documenten, zoals offertes, presentaties, mailings, rapporten en nieuwsbrieven is voor bedrijven met kleine tot middelgrote werkgroepen nu mogelijk tegen een betaalbare prijs.

Kwaliteit
De HP Color LaserJet printcartidges beschikken over verbeterde pigmenten, glans en tonerformules. De nieuwe toner bestaat uit gladde, ronde deeltjes met een consistent elektrostatisch gedrag en goede toevoereigenschappen voor accurate kleurweergave. Dit resulteert in een breder spectrum, nauwkeurigere kleuren en scherpere, heldere zwarte tekst van dezelfde kwaliteit als die van zwart-witlaserprinters.

Dynamische elektrografische aanpassing van de nieuwe printcartridges zorgen voor een verdere verhoging van de printkwaliteit. De geïntegreerde smartchip past de elektrografische voltages van elke printcartridge voortdurend aan, voor optimale printresultaten gedurende de hele levenscyclus.

Snelheid
HP heeft speciale in line engines ontwikkeld, waarbij de vier printcartridges boven elkaar worden geplaatst. Tijdens het printproces wordt het papier langs de cartridges omhoog gevoerd. Hierdoor kunnen printers even snel in kleur als in zwart-wit printen. De nieuwe tonerformules verkorten tevens de opwarmtijd, zodat ook de eerste pagina sneller wordt geprint.

Minder onderhoud en voorraad
HP heeft Organic Photoconductor (OPC) drums geïntegreerd in de nieuwe printcartridges. Dit vermindert het aantal verbruiksartikelen dat nodig is. De fuser kit heeft een geschatte levensduur van 150.000 paginas en de image transfer kit van 120.000 paginas. Hierdoor zijn minder onderhoudsbeurten en vervangingen nodig.

Gebruiksgemak
De printcartridges zijn boven elkaar geplaatst en eenvoudig toegankelijk via een paneel aan de voorkant van de printer. Bijvoorbeeld voor vervanging van cartridges of het oplossen van papierstoringen. HP Smart printcartridges bieden nog meer gebruiksgemak:

statusinformatie van de benodigdheden;

pro-actieve, te configureren e-mailwaarschuwingen wanneer de inkt (bijna) op is;

controle op correcte installatie van de cartridge;

zelfoplossend vermogen van problemen via internet.

Levensduur en prijzen
De levensduur en verkoopadviesprijzen van de HP Color LaserJet printcartridges zijn respectievelijk:

C9721A (cyaan), C9722A (geel) en C9723A (magenta) gaan gemiddeld 8.000 paginas mee en komen per stuk op 239,-;

C9720A (zwart) gaat gemiddeld 9.000 paginas mee en komt op 175,-.

Samenwerking
Originele HP-supplies en HP-printers vormen samen een perfect op elkaar afgestemd printsysteem. Hetzelfde team ontwikkelaars dat meewerkt aan de ontwikkeling van printertechnologie, werkt ook aan de ontwikkeling van toners, printcartridges en papier- en mediasoorten.

Telefoonnummer voor eindgebruikers voor vragen over producten, aanvragen van documentatie en informatie over verkooppunten: 020 547 66 66.

HP is toonaangevend leverancier van producten, oplossingen en diensten en maakt technologieën toegankelijk voor consumenten en organisaties. Het aanbod van HP omvat IT-infrastructuur, global services, personal computing, internet access devices, imaging en printing.

Het nieuwe HP heeft over 2001 een gecombineerde omzet van circa 81,7 miljard dollar behaald en is vertegenwoordigd in meer dan 160 landen. In Nederland bedroeg de omzet circa 2,18 miljard en heeft HP 10 vestigingen.

Deel: ' Een nieuwe dimensie in kleurenlaserprinten '
Lees ook