Een nieuwe stap in autobeveiliging met vingerafdruktechnologie


CarGuard: een nieuwe stap in biometrische beveiliging

RENSWOUDE, 20111009 -- Recogtech introduceert de CarGuard op de Europese markt en zet daarmee een grote stap vooruit op het gebied van biometrische beveiliging voor consumenten. De CarGuard is een technologisch geavanceerd en eenvoudig te gebruiken systeem voor het beveiligen van personenauto's, vrachtwagens en vracht. De CarGuard herkent vingerafdrukken van geregistreerde gebruikers, waarna het apparaat het voertuig vrijgeeft voor gebruik. Niet geregistreerde gebruikers kunnen de auto of vrachtwagen niet starten.

Nieuw?

Jazeker! Want biometrische beveiliging is nu bereikbaar voor alle personenauto’s.

Identificatie en beveiliging met behulp van handpalm- oog- en vingerscans maakt al een paar jaar een opmars, maar dan binnen bedrijven. Ministeries en bedrijven met hoog security-niveau voorzien hun gebouwen en werkruimtes steeds vaker van biometrische beveiliging. Zo beheren ze veilig en eenvoudig de toegang tot hun locaties.

De CarGuard brengt deze vorm van beveiliging naar de consument. De CarGuard is eenvoudig in te bouwen, koppelt geavanceerde technologie aan groot gebruiksgemak en is met zijn prijs van 429 euro inclusief BTW zeer gunstig geprijsd.

Biometrische beveiliging? Waarom zou je?

Bijvoorbeeld omdat in Nederland jaarlijks zo'n 6000 voertuigen worden gestolen (bron: Statistiek Voertuigdiefstal januari t/m juni 2011, van de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit). Criminelen verzinnen steeds slimmere manieren om auto's te stelen en te verhandelen. Biometrische technieken maken het potentiële dieven een heel stuk moeilijker.

Daarnaast is deze technologie zeer geschikt om te gebruiken in kleine, makkelijk in te bouwen apparaten. Hi-tech in een luciferdoosje!

De belangrijkste eigenschappen van de CarGuard

De CarGuard heeft een eenvoudig te bedienen interface voor het toevoegen en verwijderen van geregistreerde gebruikers. Het apparaat kan tot 15 gebruikers registeren met hun vingerafdruk. Die afdrukken worden gelezen door middel van de high performance thermische swipe sensor die garant staat voor een uiterst nauwkeurige registratie.

Voor wie af en toe iemand in zijn auto wil laten rijden die (nog) niet is geregistreerd, heeft de CarGuard de 'garagefunctie'. Daarmee kan de auto maximaal 30 keer worden gestart, zonder dat de gebruiker zich hoeft te registreren. Daarna activeert de CarGuard wederom de beveiliging.

De CarGuard heeft een aantal optionele mogelijkheden. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een extra onderbrekingsrelay toe te voegen (met een maximum van 3). Een RF-zender, voorzien van een versleuteld protocol, maakt communicatie op afstand mogelijk. Tenslotte is de CarGuard klaar voor een koppeling met GSM- of andere track- & tracesystemen.

Waar is de CarGuard te koop?

De CarGuard is te koop via de website www.carguard.nl.

Via de website kan men ook de installatie regelen door het aanschaffen van een inbouwvoucher. Zo'n voucher geeft recht op een professionele installatie door de monteurs van Car Technics, de grote inbouwspecialist met 13 vestigingen door heel Nederland. Voor business to business zal de verkoop plaatsvinden door Optimount.

CarGuard als extra beheertool van een wagenpark

Voor bedrijven met een wagenpark is de CarGuard een zeer praktische en efficiënte beheertool.

Met CarGuard is het toewijzen van gebruikers aan de verschillende voertuigen erg eenvoudig. De optionele managementsoftware kan communiceren met GSM- of andere track- & tracesystemen. Op deze manier kan de beheerder precies zien wie er in welke wagen mag rijden, en wanneer. Zo kunnen beheerders makkelijker voorkomen dat wagens oneigenlijk worden gebruikt. Dus geen extra ritjes, geen ongeoorloofd weekend- of privégebruik en, minstens zo belangrijk: Geen diefstal van het voertuig en vracht.

Over Recogtech

Het bedrijf dat de CarGuard op de markt brengt is Recogtech B.V..

Recogtech levert hoogwaardige identificatie- en beveiligingstoepassingen die gebruik maken van biometrische technologie.

Recogtech B.V. is onderdeel van Aalbers groep te Renswoude.


Deel: ' Een nieuwe stap in autobeveiliging met vingerafdruktechnologie '
Lees ook