Gemeente Amstelveen

Milieu-estafette

Eén overtreding assimilatieverlichting op 26 maart De gemeente Amstelveen controleerde op 26 maart tussen 20.00 en 24.00 uur de naleving van de regels voor de assimilatieverlichting in de glastuinbouw. Dit leverde één overtreding in Amstelveen op.

De controle gebeurde door de milieu-inspecteurs van de gemeente Amstelveen. Zij werkten samen met de gemeenten Aalsmeer en Uithoorn en de regiopolitie Amsterdam Amstelland in het kader van de zogenaamde milieu-estafette.
Deze estafette wordt jaarlijks landelijk gehouden. Dit gebeurt altijd eind maart. Elke gemeente kiest zijn eigen aandachtspunt voor deze actie.

Er zijn in Amstelveen ongeveer 100 bedrijven gecontroleerd. Bij één bedrijf aan de Noorddammerweg werd een overtreding van de regels voor assimilatieverlichting geconstateerd. De gemeente legt de eigenaar een dwangsom op.
Tussen 1 september en 1 mei mag een bedrijf zeer beperkt licht uitstralen tussen 20.00 en 24.00 uur. De reden hiervoor is dat dit nachtelijk licht de natuur ontregelt en omwonenden overlast bezorgt.

Deel: ' Eén overtreding assimilatieverlichting in Amstelveen '
Lees ook