Ingezonden persbericht


21 mei 2002

Drents Museum Special
Een weekend vol met onzin activiteiten

Wie het weekend van 25 en 26 mei 2002 naar het Drents Museum in Assen komt, moet niet schrikken als er woeste, wilde mensen voorbij komen die een dierenvel aan hebben en een knots in hun hand. Dit hoort er allemaal bij, want dit weekend is er een Drents Museum Special. Een speciaal weekend met bruisende activiteiten rondom OertijdOnzin, een tentoonstelling over vooroordelen en misverstanden over de oertijdmens. Voor zowel jong als oud is er genoeg te doen. Van prehistorische muziek en Broodje-Aapverhalen tot Archeo-fictie en het bakken van Oertijdbroodjes. Veel onzinactiviteiten, maar ook serieuze.

De DM Special begint op zaterdag om 11.00 uur met een determinatie en taxatie van kunst, antiek en archeologica door taxatiebureau Methusalem en conservatoren van het Drents Museum. Vanaf 13.00 uur beginnen de kinderactiviteiten. Kinderen kunnen zich verkleden en laten schminken als oerkind en zo beleven hoe het was om rond te lopen in een dierenvel. Ze kunnen ook Oertijd-cartoons gaan tekenen met Edmond Spierts, de striptekenaar van de OntdekkingsKamer. Over de Oertijd gaan allerlei Broodje-Aapverhalen rond, maar wie kan het sterkste verhaal vertellen? Deze verhalen worden verteld door medewerkers van het Museum, maar de kinderen kunnen ook zelf hun Broodje-Aapverhaal vertellen. De DM Special is natuurlijk niet alleen voor kinderen, maar voor iedereen! Er kan beide dagen vanaf 14.00 uur geluisterd worden naar prehistorische muziek van muziekgroep Rosinga-Sarrazin en meegedaan worden aan de workshops Oertijd-muziek maken. Op zondag vanaf 13.00 uur is de karikaturist Willy Betlehem aanwezig in het Museum die van het publiek Oermensen maakt. Er zijn ook serieuze activiteiten in het Museum: archeo-fictie zijn verhalen over de prehistorie gebaseerd op feiten uit die tijd. Zowel zaterdag als zondag wordt er vanaf 13.00 uur een lezing gegeven door Peter Schaap over het schrijven van dit soort verhalen. Op dezelfde tijd zal Jan Wartena een aantal van deze zogenoemde Archeo-fictie verhalen vertellen. Voor mensen die nog niet naar OertijdOnzin zijn geweest is dit weekend ook uiterst geschikt, want er worden rondleidingen gegeven door de samenstelster van de tentoonstelling, Elly van der Velde.

Voor alle activiteiten, inclusief de taxatie, geldt de normale entreeprijs van het Drents Museum. Op zaterdag krijgt de bezoeker 50% korting op vertoon van de flyer van de OertijdOnzin Special. Deze flyers worden alleen uitgedeeld op de Art Explosion van 25 mei door De Wildeman (spareribs etend in berenvel) en zijn promotieteam. Deze Wildeman is op zondag ook in het Museum aanwezig. De activiteiten in het Drents Museum zijn op zaterdag zijn van 11.00 tot 17.00 uur en op zondag van 13.00 tot 17.00 uur.


---
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ellen ter Hofstede (hoofd Communicatie), Tel. 0592-377707 of 06-51583265

Ellen ter Hofstede
Drents Museum
Hoofd Communicatie

Postbus 134
NL-9400 AC Assen
The Netherlands

T +31 (0)592 - 377 707 (rechtsreeks)
T +31 (0)592 - 377 773 (centrale)
F +31 (0)592 - 377 719
M+31 (0)6 - 51583265

Deel: ' Een weekend vol met onzin activiteiten in Drents Museum '
Lees ook