AutoRai

5-3-2003

Een zonnige kijk op autorijden: de New Beetle Cabriolet

De nieuwe Volkswagen New Beetle Cabriolet biedt plezier voor vier. Nu bestellen bij de Volkswagen-dealer betekent al in het begin van de zomer genieten van open autorijden.

Ook tijdens dagen dat het weer minder goed gehumeurd is, is het in de New Beetle Cabriolet goed vertoeven, dankzij de voor alle jaargetijden geschikte cabriokap met verwarmbare glazen achterruit.

De New Beetle Cabriolet knoopt aan bij de legendarische Kever Cabriolet, die als eerste open Volkswagen geschiedenis schreef. Sterker nog: de New Beetle Cabriolet en Kever Cabriolet staan gevoelsmatig dichter bij elkaar dan de dichte versies. Na meer dan 330.000 exemplaren was in 1980 het tijdperk van de Kever Cabriolet voorbij. Deze begerenswaardige Volkswagen had inmiddels de harten gestolen van een zeer brede groep liefhebbers. De New Beetle Cabriolet is een moderne interpretatie van zijn klassieke voorganger: eveneens zonder vaste rolbeugel, geschikt voor dagelijks gebruik en binnen afzienbare tijd net zo gewaardeerd.

Net zoals ooit bij de Kever Cabriolet ligt de geopende kap ter hoogte van de denkbeeldige C-stijl op de carrosserie. De kap is echter wel lager dan bij de Kever, dankzij een bijzondere Z-vormige vouwwijze. Het dak laat zich vooraan met een hendel gemakkelijk ontgrendelen. Vervolgens is het in één beweging neer te klappen. Indien voor de optionele, elektrohydraulische bediening is gekozen, voldoet een druk op de knop om de kap in dertien seconden te openen of te sluiten. Een rondom lopende sierlijst vormt een fraaie overgang tussen de onderzijde van de kap en zijruiten en de taillelijn van de carrosserie.

De New Beetle Cabriolet is voorzien van volwaardige zitplaatsen achterin en een neerklapbare achterbank. Erachter zijn automatische rolbeugels aangebracht. Als de koprol- en crashsensor het gevaar van een koprol detecteert, schieten de rolbeugels in 0,25 seconde omhoog. Samen met het versterkte voorruitframe beschermen de twee beugels de inzittenden. Vier airbags voorin dragen bij aan het hoge niveau van passieve veiligheid, evenals de speciaal voor de New Beetle Cabriolet ontwikkelde energie-absorberende zijpanelen. Daarnaast is ABS standaard en vanaf de 1.6 ook ESP.

Vanaf introductie met drie benzinemotoren; diesel volgt in juni De New Beetle Cabriolet komt op de markt met vier verschillende motoren. De auto is vanaf nu met benzinemotor te bestellen en vanaf juni ook als 1.9 TDI. Over ongeveer een maand, in de eerste week van april, staat de auto bij de Volkswagen-dealers in de showroom en gaan de eerste gelukkigen in hun nieuwe cabriolet de weg op. Er is keuze uit een 1.4 van 55 kW/75 pk, een 1.6 van 77 kW/102 pk en een 2.0 van 85 kW/115 pk. De laatste is er ook met een automatische versnellingsbak met 6 versnellingen. De 1.9 TDI levert 74 kW/100 pk.

De prijzen van de New Beetle Cabriolet zijn als volgt:
* 1.4 Basis 24.995,-

* 1.6 Basis 26.995,-

* 2.0 Basis 29.595,-

* 2.0 automaat Basis 32.250,-

* 1.4 Highline 25.995,-

* 1.6 Highline 27.995,-

* 2.0 Highline 30.595,-

* 2.0 automaat Highline 33.250,-

De prijzen van de 1.9 TDI worden in een later stadium bekend gemaakt.

Deel: ' Een zonnige kijk op autorijden de New Beetle Cabriolet '
Lees ook