Een zonnigere zomer dankzij lancering StrandweerOnline app


NOORDWIJK, 20120709 -- Tot dusver regent het deze zomer geen mooie stranddagen en het wordt nog niet veel beter. Tenminste, dat lijkt zo als je naar de weersvoorspellingen kijkt. Maar wat menig kustbewoner weet, is dat de Nederlandse kust beduidend meer zonuren per jaar heeft dan het binnenland. "Die stranddagen en avonden zijn er vaak wel, alleen weten mensen het niet, omdat het 10 kilometer verderop bewolkt is", vertelt Jorge Braun (33), een van de initiatiefnemers van StrandweerOnline. Met de lancering van de app met weersinformatie over alle belangrijke kustplaatsen, wil Braun Nederlanders hun toch al zo spaarzame stranddagen teruggeven.

Het idee voor StrandweerOnline ontstond al een aantal jaren geleden toen Braun - werkzaam in Amsterdam en woonachtig in Noordwijk - opmerkte dat hij vaak van werk wegreed met bewolking en dat het weer, naarmate hij dichterbij de kust kwam, steeds beter werd. Een duik in de historische data van het KNMI bevestigde wat hij vermoedde: de Nederlandse kustlijn is aanzienlijk beter af in termen van zonuren dan het binnenland. Daarom geeft het algemene 'weercijfer' wat een dag krijgt, vaak onterecht een minder positief beeld voor kustplaatsen.

Samen met jeugdvriend en online ondernemer Lennart Ruigrok (31) werkte Braun vervolgens zijn idee uit tot wat het nu is geworden. Een app, welke per badplaats het actuele weercijfer geeft en daarbij ook nog onderscheid maakt tussen terras- en strandweer. Daarnaast biedt de app de mogelijkheid om strandpaviljoens te beoordelen en kunnen gebruikers op die manier snel zien waar ze moeten zijn. Hun vrienden trouwens ook, want de informatie kan meteen gedeeld worden via Twitter en Facebook.

De StrandweerOnline app is tijdens de introductieperiode gratis te downloaden. Ondertussen wordt achter de schermen al druk gewerkt aan een volgende versie met nog meer relevante functionaliteiten en ook de Android versie zal niet lang meer op zich laten wachten. 


Deel: ' Een zonnigere zomer dankzij lancering StrandweerOnline app '
Lees ook