Ingezonden persbericht


Eerbetoon Politiekapel van Suriname

3 APRIL 2010 | BIJLMERPARKTHEATER | ANTON DE
KOMPLIEN 240 | AMSTERDAM ZUIDOOST |

ZAAL OPEN: 17.00 UUR | AANVANG PROGRAMMA: 17.30 UUR |

Programma: Wereldpremire documentaire ''De Politiekapel van Suriname'' van filmmaker Afra Jonker, presentatie fotoboek Politiekapel Suriname van fotografe Sara Blokland, optreden cross-over bandproject ''Skowtoe'' o.l.v. Pablo Nahar i.s.m. Orpheu Valpoort en het Nederlands Politie Orkest o.l.v. dirigent Peter Kleine Schaars.

PERSBERICHT

Op zaterdag 3 april 2010 presenteren BOA Producties en de stichting ZO! cultuur Zuidoost i.s.m. MART Radio het programma ''Eerbetoon Politiekapel Suriname''. Een swingend (muziek)spektakel met in de hoofdrol n van de belangrijkste muzikale instituten van Suriname, de Politiekapel van Suriname.

Op het programma staan de wereldpremire van de televisiedocumentaire ''De Politiekapel van Suriname'' van filmmaker Afra Jonker, presentatie van het fotoboek over de Politiekapel Suriname met foto's van Sara Blokland. Het fotoboek zal worden overhandigd aan Ronald Snijders. Verder is er een optreden van het cross-over bandproject ''Skowtoe'' o.l.v. jazz virtuoos Pablo Nahar i.s.m. Orpheu Valpoort, de dirigent van de Politiekapel van Suriname. Het ''Skowtoe'' (Politie) muziekproject behelst een select gezelschap van voornamelijk jonge en getalenteerde muzikanten die een repertoire ten gehore zullen brengen dat gebaseerd is op bewerkingen van de muziek van de Politiekapel van Suriname. Een veelkleurige muzikale apotheose waarbij overdracht van cultureel erfgoed en innovatie centraal staan.

Aan het ''Skowtoe'' muziekproject project werken mee: percussieformatie Wulabakan onder leiding van "master" drummer Ponda O'Bryan, Brassband Eternity uit Amsterdam Zuidoost, Randall Heye (Trompet), Danny v. Kessel (Piano), Tim Wes
(Saxofoon), Yoran Vroom (Drums), Brian Wolfgang (Trompet), Amoh (Trompet), Suresh Sardjoe (Tabla), Tammo
Heikens (Sitar) en Wulan Dumatubun (Bonang). Tevens is er een optreden van het uit 60 muzikanten bestaande Nederlands Politie Orkest o.l.v. dirigent Peter Kleine Schaars die onder meer swingend Caribisch repertoire ten gehore zullen brengen.

Kortom een uniek programma dat zijn weerga niet kent. Film, presentatie fotoboek, heerlijk Surinaams eten en heel veel swingende muziek. Tot ziens op zaterdag 3 april 2010 in het Bijlmerparktheater aan het Anton de Komplein 240 in Amsterdam Zuidoost aanvang 17.30 uur. Zaal open vanaf 17.00 uur.

In de voorverkoop kosten de tickets 10, - . Deze zijn te verkrijgen aan de kassa van het Bijlmerparktheater of kunnen gereserveerd worden via het telefoonnummer 020-3113930 of mailen naar

kassa1@bijlmerparktheater.nl. Online bestellen kan via

www.bijlmerparktheater.nl. Let op: de voorverkoop tickets dienen uiterlijk 28 maart 2010 te zijn opgehaald. Niet opgehaalde tickets worden terug in de verkoop geplaatst. Op zaterdag 3 april kosten de tickets aan de kassa 12,50, -

Eerbetoon Politiekapel van Suriname

Datum
: zaterdag 3 april 2010

Locatie
: Bijlmerparktheater, Anton de Komplein 240

Website
: www.zocultuur.nl /

www.bijlmerparktheater.nl

Noot aan de redactie / niet voor publicatie:

ZO! Cultuur Zuidoost - Marketing & Communicatie

Gordon Cruden | tel: 020-4511 840 | fax: 020-4511 841 | gordoncruden@zocultuur.nl

Gordon Cruden

Marketing- en communicatiemanager

ZO! cultuur Zuidoost

Bijlmerplein 79

1102 BH Amsterdam

T: 020 - 4511 840

M: 06- 41901584

E: gordoncruden@zocultuur.nl

www.zocultuur.nl

Deel: ' Eerbetoon Politiekapel van Suriname in Amsterdam '
Lees ook