HOGESCHOOL HOLLAND

Eerste afgestudeerden opleiding Small Business

Eind vorige week studeerden de eerste dertig studenten af aan de voltijd opleiding Small Business & Retail Management van Hogeschool Holland in Diemen. De opleiding Small Business en Retail Management leidt studenten op voor het ondernemersschap, hetzij als zelfstandige, of als leidinggevende. De meeste afgestudeerden komen in het MKB terecht in functies variërend van adviseur tot storemanager.

In september 1998 is de opleiding gestart toen bleek dat er grote behoefte was aan goed opgeleide hbo-ers die een winkel kunnen leiden. Op dat moment waren er al wel mbo-retail-opleidingen en interne bedrijfscursussen, maar er bestond nog geen officiële hbo-opleiding op dit gebied. Al vanaf het begin onderhoudt de opleiding nauwe contacten met het bedrijfsleven, speciaal met grote retailers zoals AH en V & D. De opleiding Small Business & Retail Management kent ook een duale variant waarbij een groot aantal bedrijven de partners van de opleiding vormen. Retailers zijn doeners, van daaruit is het idee geboren om een structurele combinatie werken/leren te introduceren. Ook deze duale opleidingsvariant wordt met een hbo-diploma afgesloten. De eerste studenten van de duale variant studeren in de zomer van 2003 af.

De meeste afgestudeerden hebben reeds hun weg gevonden op de arbeidsmarkt. Velen zijn al tijdens hun studie een eigen bedrijfje gestart: zo hebben twee studenten tijdens hun stage een digitaal bemiddelingsbureau voor werkende studenten opgezet en hebben zij dit alweer met winst verkocht. Een ander fraai voorbeeld is de HAHA Store in het gebouw van Hogeschool Holland. Dit is een mini supermarkt opgezet door studenten van de opleiding en volledig door hen gerund. De winkel wordt druk bezocht door medewerkers en studenten van de hogeschool.

Deel: ' Eerste afgestudeerden in Small Business Hogeschool Holland '
Lees ook