PERSBERICHT - 20 FEBRUARI 2000

Persbulletin Iers Nationaal Verkeersbureau
Februari 2000

EERSTE `ALL-IRISH' RESTAURANT IN DUBLIN

Gevestigd in de kelders van een trendy pand aan de `lower side' van Kildare Street bevindt zich het enige echte all-Irish (café-style) restaurant van Dublin, Dail Bia genaamd.

Je wordt hier aangesproken in onvervalst Gaelic! (Uiteraard spreekt het personeel ook Engels) Opvallend is dat veel Ieren die het restaurant bezoeken ook de moeite nemen in Gaelic te antwoorden. Je waant jeeven in een compleet andere wereld want de oude Ierse taal heeft geen enkele verwantschap met het Engels of enig andere westeuropese taal. Prettige bijkomstigheid is dat het eten van uitstekende Ierse kwaliteit is.

Je kunt er terecht van `s morgens 07.30 uur voor een echt Iers ontbijt tot `s avonds 19.00 uur. Op het menu staan vooral gerechten als diverse soepen, gemengde salades met gerookte zalm, `cockles & mussels gratin' en overheerlijke sandwiches. Ook het menu is in twee talen gedrukt.

Wie meer informatie over deze unieke eetgelegenheid wil hebben kan contact opnemen met Sinead Ni Fhlanagain. Tel: 00 353 1 6706079

Deel: ' Eerste `All-Irish' restaurant in Dublin '
Lees ook