Gemeente Zoetermeer

Cees Verzaal, commissaris van politie in Zoetermeer overhandigt eerste exemplaar van nieuw Bedrijven Aangifte Pakket

Op dinsdag 17 juli om 09.00 uur overhandigt commissaris van politie te Zoetermeer de heer Cees Verzaal het eerste exemplaar van het zogenaamde Bedrijven Aangifte Pakket(BAP). Burgemeester dr. L. van Leeuwen en de heer L. Menken, ondernemer en bestuurslid van de Stichting Beveiliging Bedrijfsterreinen Zoetermeer (SBBZ) zullen het BAP om 09.00 in het stadhuis in ontvangst nemen.

Het Bedrijven Aangifte Pakket, ontwikkeld door de Politie Haaglanden, is uniek in de zin dat ondernemers snel en gemakkelijk aangifte kunnen doen van diefstal en/of schade. Het grote voordeel ervan is dat ondernemers voor de meeste aangiften niet meer naar het politiebureau hoeven. Zij sturen in plaats daarvan een aangifteformulier naar het politiebureau. De aangifte wordt op het politiebureau verwerkt en vervolgens wordt het aangifterapport naar de ondernemer teruggestuurd. Dit kan de ondernemer kostbare tijd besparen.

De nieuwe manier om aangifte te doen wordt in eerste instantie als pilot uitgezet bij die Zoetermeerse ondernemers die lid zijn van de SBBZ. Met de ervaringen die hiermee zullen worden opgedaan en bij welslagen van de pilot zal de nieuwe aangifteprocedure op termijn aan alle Zoetermeerse ondernemers worden aangeboden. Naar verwachting zal het project ook bij de overige politiediensten in den lande de nodige aandacht krijgen.Gemeente Zoetermeer © July 2001


Deel: ' Eerste Bedrijven Aangifte Pakket uitgereikt in Zoetemeer '
Lees ook