Programmabureau Advies Overheid.nl

Eerste bijeenkomst burgerpanel Wassenaar succesvol verlopen

Op woensdag 19 maart 2003 heeft de eerste bijeenkomst van het burgerpanel van de website gemeente Wassenaar plaatsgevonden. Het burgerpanel bestaat uit vijf inwoners van Wassenaar, die de doelgroepen expats, senioren (50+), ouders (30 50 jaar) en ondernemers vertegenwoordigen.

De belangrijke doelstelling van het burgerpanel is het onderhouden van directe contacten met de bezoekers van de gemeentesite. De gemeente wil op deze wijze op de hoogte worden gehouden van de (veranderende) wensen en behoeften. Tevens dient het burgerpanel als klankbord voor toekomstige ontwikkelingen.

Verloop avond
Na een welkomstwoord van wethouder Klooster, onder andere portefeuillehouder Communicatie, zette webcordinator Ewien van Bergeijk Kwant het internetbeleid van Wassenaar kort uiteen. Daarnaast werd onder andere gesproken over het evaluatieonderzoek van de gemeentesite, inhoud, vormgeving en navigatie.

De actualiteit van de gemeentesite werd door iedereen heel belangrijk gevonden. Kritiek was er op de toegankelijkheid van e-mail adressen van wethouders en afdelingen. Telefoonnummers en e-mail adressen van anderen dan de webcordinator zijn bijna niet te vinden. Er werd tevens aandacht gevraagd voor een meer prominente plaats van het politiek platform en een actievere rol voor plaatselijke politici hierin. Het Engelstalige gedeelte van de site zal verder uitgebouwd worden om de Engelssprekende gemeenschap van Wassenaar beter van dienst te kunnen zijn.

Met deze en andere suggesties zal de gemeente aan de slag gaan. De volgende bijeenkomst van het burgerpanel zal in juni 2003 plaatsvinden. Tot die tijd houden we de panelleden van alle verdere ontwikkelingen op de hoogte.
(Persbericht gemeente Wassenaar)

www.ictu.nl

Deel: ' Eerste bijeenkomst burgerpanel Wassenaar succesvol verlopen '
Lees ook