PERSBERICHT

4 maart 1999

TAMPOPO

EERSTE CAFÉ NOODLE BAR VAN NEDERLAND

In steden als New York, Los Angeles en San Francisco zijn noodles helemaal in. Ook Londen heeft deze trend opgepakt. In de wijk Soho zijn talrijke noodle- en dumplingbars te vinden, zoals het bekende Wagamama.

Vanaf april heeft Nederland een eigen café noodle bar, Tampopo, gevestigd in Rotterdam. Café noodle bar Tampopo dankt zijn naam aan de gelijknamige culicultfilm uit 1986 van de regisseur Juzo Itami. De film gaat over de Japanse weduwe Tampopo die een slechtlopende noodle bar heeft en, geleid door een mysterieuze vreemdeling in cowboy-outfit, op zoek gaat naar het recept van de ideale noodle soep. Deze eerste Nederlandse noodle ´eat & go´ speelt in op de huidige eetcultuur met veel belangstelling voor voedzame, gezonde maaltijden en de Oosterse keuken.

Noodles en dumplings
De noodle eetcultuur, met zijn vlotte bediening en betaalbare prijzen, is te vinden in trendy uitgaansgebieden. Het publiek - vooral twintigers en dertigers - voelt zich aangetrokken tot voedzame, gezonde maaltijden, bereid met verse ingrediënten. Noodles zijn er in de soorten ramen, somen, udon en soba. Volgens de traditie zijn er vier manieren om ze te bereiden. Je kunt ze roerbakken en met een warme saus, koud of in bouillon serveren (de soep!). Dumplings zijn een bepaalde soort dim sum; pakketjes deeg met vulling van bijvoorbeeld kip, groente of garnaal. Gebakken of gestoomd worden zij vooral als voor- en bijgerecht besteld.

´Eat & go´ volgens Nederlands model
Architectenbureau Art Constructions geeft Nederland met Tampopo een eigen versie van de noodle ´eat & go´. In plaats van een sober ingerichte ruimte heeft Tampopo een open en strak interieur met een open keuken. Er is vooral gebruik gemaakt van materialen als glas, rvs, hout en marmer, met hier en daar Oosterse accenten. Het is een ´eat & go´ met een bargedeelte waar bezoekers de hele avond rustig kunnen blijven zitten. Tampopo biedt ruimte aan meer dan honderd personen. Café en eetgedeelte zijn flexibel in te delen, afhankelijk van de behoefte van het moment.

Tampopo
´s-Gravendijkwal 128

3015 CC Rotterdam
(010) 225 15 22

Openingstijden: iedere dag van 12.00 uur tot 05.00 uur.

Voor meer informatie en/of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Coebergh Communicatie & PR, Gervaise Coebergh, Singel 93, 1012 VG Amsterdam, telefoon (020) 470 87 87, fax (020) 470 88 13, e-mail Coebergh@xs4all.nl.

Deel: ' Eerste café noodle bar Tampopo in Rotterdam '
Lees ook