Provincie Zuid-Holland


28-09-1999
Eerste doelgroepenstrook langs provinciale weg open


Met ingang van 1 oktober heeft het verkeer op de provinciale weg N 210 in de Krimpenerwaard er een extra rijbaan bij. De provincie Zuid-Holland heeft tussen de Krimpenerbosweg en de Nieuwe Tiendweg in Krimpen aan den IJssel een doelgroepenstrook aangelegd. Vrachtverkeer, (lijn-)bussen en ontheffinghouders met bestemmingen richting Rotterdam hebben vanaf die dag minder last van oponthoud.

De provincie Zuid-Holland heeft deze doelgroepenstrook aangelegd omdat het verkeer richting Rotterdam voor de Algerabrug regelmatig vastloopt. Dat is nadelig voor transporteurs die vanuit de Krimpenerwaard met hun vracht naar de haven moeten. Ook ambulances, taxi's en busjes voor bijvoorbeeld gehandicaptenvervoer kunnen met een speciale ontheffing van de doelgroepenstrook gebruik maken. Bij de Nieuwe Tiendweg mengt het verkeer op de doelgroepenstrook zich weer met het overige verkeer. Met uitzondering van de lijnbussen. Die worden met voorrang over de kruising geleid.

Gedeputeerde Jaap Wolf: ,,De aanleg van de doelgroepenstrook past in de nieuwe visie van de provincie die dit voorjaar is neergelegd in het collegeprogramma. '' In dat collegeprogramma hebben Gedeputeerde Staten (GS) uitgesproken in deze collegeperiode meer aandacht te schenken aan openbaar vervoer, fietspaden en verkeersveiligheid. ,,Maar dat betekent niet dat er niet meer in provinciale wegen geïnvesteerd wordt. De motivering om tot een investering te komen zijn gewijzigd. Zo zullen verkeersveiligheid en leefbaarheid hoger scoren. GS streven naar een betere benutting van bestaande infrastructuur'' aldus Wolf.

In de loop van het jaar wordt een doelgroepenstrook geopend langs de Groene Kruisweg N 218 tussen Spijkenisse en Bernisse. De voorbereidende werkzaamheden voor een doelgroepenstrook in het verlengde van de A20 in het Westland (tussen de Middelbroekweg N 466 en de Burgemeester van Doornlaan N 223) zijn onlangs gestart.

Deel: ' Eerste doelgroepenstrook langs provinciale weg N210 open '
Lees ook