SNS bank Nederland geeft EUR 500 miljoen 5-jarige Floating Rate Notes uit

19 januari 2000

Uitgifte: SNS bank Nederland
Joint lead managers: Hypo Vereinsbank, Nomura International
Senior co-lead manager: SNS Financial Markets
Co-lead managers: ABN-AMRO, CDC Marches, Morgan Stanley Dean Witter, Rabobank International, Westdeutsche Landesbank Girozentrale
Bedrag: EUR 500 miljoen
Coupon: 3-maands Euribor plus 20 basispunten
Re-offer price: 99.915 pct.
Vervaldatum: Februari 2005
Betaling: 2 februari 2000

SNS bank Nederland heeft vandaag haar eerste Eurobond-uitgifte van dit jaar aangekondigd. Deze uitgifte heeft een waarde van EUR 500 miljoen en bestaat uit Floating Rate Notes met een looptijd van 5 jaar en een coupon van 3-maands Euribor plus 20 basispunten. De uitgifte heeft een vaste re-offer price van 99.915, waardoor investeerders een all-in rendement tegemoet kunnen zien van Euribor plus 23 basispunten. De senior long term debt rating van SNS bank Nederland is A2 (Moody's), A (S&P) en A+ (FitchIBCA).

Als gevolg van haar sterke groei is SNS bank Nederland regelmatig gebruik gaan maken van de Europese kapitaalmarkten. De toegenomen omvang van de transacties weerspiegelt de strategie van de bank om een SNS -yield curve van verhandelbare obligaties met verschillende vervaldata op te bouwen. De uitgifte van vandaag was met name gericht op Continentaal-Europese en in het Verenigd Koninkrijk gevestigde vermogensbeheerders en banken en geselecteerde nieuwe beleggers buiten Europa. De uitgifte is zeer goed ontvangen door de doelgroep. Een belangrijk deel van de uitgifte is geplaatst bij nieuwe investeerders in Azie.

Deel: ' Eerste Eurobond-uitgifte 2000 van SNS Bank Nederland '
Lees ook