VAN DEN ENDE THEATERPRODUCTIES
https://www.musicals.nl

Woensdag eerste Europese try-out musical Aida

Komende woensdag, 3 oktober, vindt 's avonds de eerste van in totaal 17 try-outs plaats van Elton John en Tim Rice's musical Aida. Na een repetitieperiode van zes weken onder leiding van het creatieve team van de Broadway productie is de Nederlandse theaterversie van Aida klaar voor de eerste voorstellingen met publiek. Aida gaat vervolgens op 21 oktober in première in het Fortis Circustheater in Scheveningen. Het is voor het eerst dat een grote Amerikaanse musical de première voor Europa in Nederland krijgt.

De oorspronkelijk door Disney Theatrical Productions gemaakte musical wordt uitgevoerd in een vertaling van Martine Bijl, die eerder de veel geprezen vertaling leverde van 42nd Street. Hoewel de Nederlandse productie de Amerikaanse volgt, zijn in de kostuums en decors aanpassingen gemaakt en heeft Joop van den Ende zich als producent actief bemoeid met het creatieve proces.

Een team onder leiding van echtgenote Janine van den Ende heeft voor deze nieuwe productie een rigoureuze restyling van het theaterrestaurant in het Fortis Circustheater doorgevoerd. Het menu 'Aan tafel met de Farao's' biedt bezoekers de mogelijkheid om voorafgaand aan de voorstelling stijlvol te dineren in het restaurant dat de sfeer van Egypte uitstraalt.

Het verhaal achter de musical Aida wordt gekenmerkt door een klassieke driehoeksverhouding en speelt zich af in het Egypte van de farao's. Egypte is in oorlog met buurland Nubië. Aida, dochter van de koning van Nubië, wordt aan de oever van de Nijl gevangen genomen door de Egyptische legerkapitein Radames en als slavin geschonken aan Amneris. Zij is niet alleen de dochter van de farao maar tevens de verloofde van Radames. Het drama slaat toe als Radames verliefd wordt op de beeldschone slavin Aida en Amneris er achter komt dat zij een rivale heeft. Op haar beurt raakt Aida in een innerlijke tweestrijd omdat een verhouding met Radames door haar eigen volk zal worden gezien als teken van verraad.

Chaira Borderslee, Bastiaan Ragas en Antje Monteiro spelen respectievelijk Aida, Radames en Amneris.

VOOR MEER INFORMATIE:
Joop van den Ende Theaterproducties B.V., Public Relations & Voorlichting, Suzan Bloemscheer, (020) 3052 289/ (06) 2297 4951. E-mail suzan.bloemscheer@stageholding.nl
www.musicals.nl

Elton John en Tim Rice's Aida is een coproductie van Disney Theatrical Productions en Joop van den Ende Theaterproducties


01 okt 01 17:19


Deel: ' Eerste Europese try-out musical Aida '
Lees ook