HUMANISTISCH VERBOND


1e exemplaar van boek internationaal humanisme voor Wim KokOverhandiging eerste exemplaar van boek over internationaal humanisme aan Wim Kok

Op donderdag 4 juli a.s. zal demissionair premier Wim Kok tijdens het vierdaagse IHEU-congres in Noordwijkerhout het eerste exemplaar in ontvangst nemen van het boek: 'International Humanist and Ethical Union 1952 - 2002 Past, present and future'.

Het Engelstalige boek gaat in op wat de IHEU (International Humanist and Ethical Union) allemaal heeft bereikt in de afgelopen 50 jaar. Hoe verloopt het experiment van het samenbrengen van bijna honderd organisaties uit zevenendertig landen? Wat is de betekenis van het humanisme vandaag de dag? In het boek is verder aandacht voor humanistische perspectieven voor de toekomst: wat kan het humanisme bijdragen aan de moderne, veranderende wereld?

Het congres staat in het teken van verschillen en overeenkomsten tussen mensen, mensenrechten en humanisme. Op het congres wordt 50 jaar humanisme gevierd, verschijnt het bovengenoemde boek over 50 jaar internationaal humanisme en wordt woensdagavond 3 juli de Jaap van Praag-prijs uitgereikt aan Adriaan van der Staay, voormalig directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau. Deze tweejaarlijkse prijs is bestemd voor mensen of instellingen die zich inzetten voor een humane samenleving.

Sprekers op het congres zijn onder anderen Jan Pronk (demissionair minister van VROM) en Abdullahi An-Na'im (hoogleraar rechten en 'Politiek en Islam' aan de Emory University, Atlanta, VS). Op het congres vindt een debat plaats over de veranderende houding wereldwijd ten opzichte van de ontvangst en acceptatie van vluchtelingen. Andere thema's op het congres zijn emancipatie van vrouwen en homoseksuelen, euthanasie en de relatie tussen humanisme en Islam.

Deel: ' Eerste exemplaar internationaal humanisme voor Wim Kok '
Lees ook