Gemeente Mierlo


Nieuwsberichten

10-07-2002
Eerste fase meningokokkencampagne met succes afgerond!!

De GGD Zuidoost-Brabant kijkt bijzonder tevreden terug op het verloop van de eerste fase van de campagne. In totaal werden 58491 kinderen in de leeftijd van 12 maanden t/m 5 jaar en jongeren van 15 t/m 18 jaar opgeroepen voor de vaccinatie. Van 10 t/m 25 juni werden op 21 plaatsen in de hele regio bijna 45.958 kinderen gevaccineerd. Dit is een opkomstpercentage van bijna 79%. De GGD Zuidoost-Brabant verwacht echter dat de beschermingsgraad hoger zal zijn, zelfs 10% tot 15% meer. Veel kinderen in de regio waren al gevaccineerd ten gevolge van enkele recente meningitisgevallen.

Tevreden klanten
De vaccinaties vonden voornamelijk plaats in grote sporthallen of culturele centra. Hierdoor was de inrichting ruim en overzichtelijk. Er werd gewerkt met 4 tot 8 priklijnen. De kinderen werden per kwartier in (postcode)groepen opgeroepen. Door deze manier van werken ontstonden nauwelijks tot geen wachtrijen. Heel veel ouders en kinderen waren aangenaam verrast zo snel aan de beurt te zijn. In het callcentrum van de GGD, dat speciaal voor deze campagne is ingericht, konden ouders hun vragen kwijt of konden afspraken worden verzet. Dat was vooral nodig in verband met de vele proefwerken en examens. Ruim 6500 vragen werden beantwoord.
Tranen waren er natuurlijk voldoende. Een enkeling viel flauw (49 kinderen). Ook bijwerkingen werden nauwelijks gemeld en zeker geen ernstige.
Door de goede samenwerking met de thuiszorg en met de gemeenten, maar vooral door de vele positieve reacties van kinderen en hun ouders kijkt de GGD Zuidoost-Brabant zeer tevreden terug op deze eerste fase van de campagne.

Start tweede fase
Van 23 september t/m 7 oktober a.s. zal de tweede fase van de campagne worden uitgevoerd. Alle kinderen van 6 tot en met 14 jaar (wederom 60.000 kinderen) worden dan opgeroepen voor de inenting. De GGD zal de oproepbrieven medio september versturen.
Kinderen die de inenting in de eerste fase hebben gemist, kunnen nu in september alsnog een inenting krijgen. Hiervoor dienen ouders of verzorgers zelf contact op te nemen met de GGD Zuidoost-Brabant voor het maken van een afspraak in hun gemeente. Dit kan uiterlijk vanaf 10 september via het telefonnummer: 0492-566290.

Deel: ' Eerste fase meningokokkencampagne Mierlo afgerond '
Lees ook