Eerste foto's van vernieuwde Alfa Romeo 145 en 146

(22 Januari 1999)

PERSBERICHT:

De kersverse '99-uitvoeringen van de Alfa 145 en 146 zijn op veel gebieden nog verder geperfectioneerd. Wat bij de eerste kennismaking meteen opvalt, is het feit dat de verrassend betaalbare Alfa-middenklassers zowel qua design als techniek en uitrusting overduidelijk zijn geïnspireerd op de grotere Alfa 156 en in een aantal opzichten zelfs de Alfa 166. Uiteraard met behoud van hun fraaie Twin Spark 16V motoren en de directe ingespoten common-rail 1.9 JTD turbodiesel.

.
Wat misschien nog het meest opvalt, zijn de nieuwe bumpers in de kleur van de carrosserie met stootstrips. Maar ook de nieuwe grille, de nieuwe mistlampen, andere lakkleuren en nieuwe wieldeksels met brede banden mogen er zijn. De gelijkenissen met de succesrijke Alfa 156 zijn evident.
Ook in het interieur zijn allerlei accenten terug te vinden die doen denken aan de fraaie Alfa 156. En de grote Alfa 166. Denk aan de titaankleurige middenconsole in een aantal versies, de chroomdetaillering op diverse onderdelen en de toepassing van opvallend fraaie nieuwe stoffen. Die overigens mooi combineren met de nieuwe interieurkleur Grigio Irlanda. Ook de meters zijn aangepast. Ronduit opmerkelijk is het feit dat de toch al ongekend rijke techniek en uitrusting van de Alfa 145 en 146 nog verder wordt opgewaardeerd. Zo zijn alle versies nu uitgerust met een ultramodern ABS-systeem en twee airbags.

Sport- en Comfort-pakket voor 145 en 146
Het spreekt vanzelf dat ook de sportieve topversies Alfa 145 2.0 Quadrifoglio en de Alfa 146 2.0 Ti nog eens flink zijn opgewaardeerd. Geheel nieuw is de mogelijkheid om alle motoruitvoeringen met een Sport-pakket te bestellen. Een spoiler achterop, nieuwe 15 inch lichtmetalen velgen met extra brede 195/55-series banden, een dynamischer afgestemde stuurinrichting, zijskirts, sportstoelen, een met leer bekleed sportstuur en dito pookknop plus fraai beklede dashboardpanelen. Kortom: auto's die zijn uitgevoerd in de geest van de Quadrifoglio en Ti.
Wie juist extra waarde hecht aan luxe en comfort kan het nieuwe Comfort-pakket bestellen. Met speciale bekleding, leer op het stuur en de pookknop, houtaccenten op het dashboard, luxe tapijt als in de Alfa 156, maar bijvoorbeeld ook arconditioning en afstandsbediening op de centrale deurvergrendeling.

Deel: ' Eerste foto's van vernieuwde Alfa Romeo 145 en 146 '
Lees ook