Eerste Historische Roman Festival in Nederland


Een uniek evenement waar lezers en schrijvers elkaar ontmoeten.

UTRECHT, 20170829 -- Op zondag 8 oktober 2017 vindt in Cultuurtheater De Witte Lely in Utrecht de allereerste editie plaats van het Historische Roman Festival. Vanaf 13.00u kan het publiek zich onderdompelen in activiteiten rondom het lezen en schrijven van historische romans.

[Foto Stichting Historische Roman Genootschap]

Hoe bedenken schrijvers hun verhaal? Hoe beoordeel je een roman op literatuurwaarde? Wil je tips voor het schrijven en publiceren van jouw eigen verhaal? Laat je inspireren en kom naar dit unieke evenement waar lezers en schrijvers elkaar ontmoeten.

Volkskrant-columniste Aleid Truijens wordt geïnterviewd over de biografie Geluk kun je alleen schilderen van F.B. Hotz en licht een tipje van de sluier op over de nog te verschijnen biografie van Hella Haasse. Marrigje Paijmans, literatuurwetenschapper en jurylid van de Libris Literatuurprijs 2017, bespreekt de waarde van historische romans voor de Nederlandse literatuur. En Lidy Nicolasen, auteur van De Geuzendochter, Tanya Commandeur, auteur van Uit liefde, meneer Tuschinski en Cato van Aa, auteur van Fameuze dames, vertellen over de ontdekkingstochten naar hun historische romans. 

Kijk voor het hele programma op Historische Roman Festival.

Het Historische Roman Festival is opgenomen in de agenda van de Maand van de Geschiedenis en het thema ‘geluk’ loopt als een rode draad door deze middag. Lezen en schrijven stelt je immers in staat nieuwe werelden te ontdekken. Het helpt gedachten en gevoelens op een rij te zetten, wat rust brengt in een druk bestaan. Ontdekken en onthaasten, twee bronnen van geluk!
 wat:         Historische Roman Festival wanneer:     Zondag 8 oktober 2017 waar:        Cultuurtheater De Witte Lely in Utrecht aanvang:     13.00u (tot ongeveer 17.30u) entreeprijs: € 22,50  (inclusief twee consumpties en de roman Fameuze dames) aanmelden:   Historische Roman Festival twitter:     @Historoman 


Deel: ' Eerste Historische Roman Festival in Nederland '
Lees ook