Ingezonden persbericht


Persbericht
dinsdag 28 mei 2002

Eerste Hooikoortsfestival Oud-Beijerland met Skik en Johan

Gezelligheid en kwaliteit. Dat zijn de ingrediënten die op zaterdag 13 juli van het eerste Hooikoortsfestival een uniek popfeest moeten maken. De programmering is er naar. Naast regionaal bekende bands als Pin Jelly en De Juf staan de topacts Skik en Johan op het programma. Het Hooikoortsfestival is een initiatief van SSO (Stichting Samenlevingsopbouw Oud-Beijerland) in samenwerking met het communicatiebureau Chimedia. Er is gekozen voor een kleinschalige opzet met een maximum van 1250 bezoekers. Plaats van handeling is het terrein van de voetbalvereniging OSV aan de Langeweg in Oud-Beijerland, de aanvang is om 19.30 uur. De optredens vinden plaats in een grote tent, zodat het weer geen spelbreker kan zijn. Daaromheen is een gezellige festivalmarkt met eten, drinken en andere kraampjes. Voor volgende edities van het evenement zijn er plannen voor een bredere programmering, waarin naast muziek ook beeldende kunst, poëzie en film een plaats krijgen.

Programma: van veelbelovend tot topact
Skik en Johan behoeven nauwelijks introductie. Beide speelden met groot succes onder meer op Lowlands, Pinkpop, Parkpop en Noorderslag. Johan timmert al vele jaren aan de weg en mag zich in een groeiende belangstelling verheugen, ook in het buitenland. In Duitsland en Scandinavië werden eerdere albums goed ontvangen. Vorig jaar toerde de band voor de tweede maal door de Verenigde Staten. Het onlangs uitgebrachte album oePergola⤝ werd door pers en publiek zeer goed ontvangen, evenals de daaropvolgende oePergola-tour⤝. Johan kreeg dit jaar de Edison voor de beste Nederlandse band.

De Drentse formatie Skik werd opgericht in 1994. De unieke mix van rock, pop, blues, punk en de Drentstalige teksten van zanger Daniel Lohues brachten de groep al snel in de belangstelling. Vier succesvolle albums, hits als oeOp Fietse⤝en oe~t Giet zoas ⤮t Giet⤝ en een meeslepende live act maken van Skik een topattractie. Deze maand komt het vijfde album uit, met Nederlandstalige teksten en een flinke dosis rock. De single oeDankjewel voor de Zon⤝, gaat vergezeld van een schitterende clip waarin kleipoppetjes de hoofdrol spelen. Het optreden van Skik sluit het festival af.

In het voorprogramma staan vier veelbelovende regionale formaties. Inavonix en Suwu3 bijten de spits af. De DJ en jonge band zijn bij het grote publiek waarschijnlijk minder bekend. In het kleine clubcircuit trokken ze de aandacht met energieke optredens. Ze verdienen een groter podium. Daarna volgen Pin Jelly en De Juf, bands die landelijk aan het doorbreken zijn. De Juf is een ongecompliceerde Nederlandstalige coverband. Zes man sterk en altijd goed voor een stevig feest. Pin Jelly is een pure rockband met een repertoire van eigen, goed toegankelijke nummers. De band is live op zijn best en daarbij zeer flexibel. Zo werd met alle registers open opgetreden op rockfestivals en als voorprogramma bij The Scene, maar ook unplugged op poëziemanifestaties en in de kroeg.

Kaarten voor het Hooikoortsfestival kosten '15 in de voorverkoop en '17,50 aan de kassa. Kaarten kunnen ook besteld worden via de website van het festival: www.hooikoortsfestival.nl of bij TicketToday tel. 0900-5511111.

Deel: ' Eerste Hooikoortsfestival Oud-Beijerland met Skik en Johan '
Lees ook