Hoogvliet, deelgemeente Rotterdam

Jan Vonk en Magdalena Bettonvil sluiten als eerste burgelijk huwelijk in Dorpskerk

9 augustus 2001

De plechtigheid vindt plaats op 10 augustus 2001 om 14.00 uur.

PERSBERICHT

Hoogvliet, 6 augustus 2001

Eerste huwelijksvoltrekking in historisch kerkje

Vanaf 1 augustus 2001 is het in Hoogvliet mogelijk om te trouwen in de historische Dorpskerk aan de Achterweg. Het eerste bruidspaar heeft zich hiervoor al aangekondigd en zal op 10 augustus aanstaande trouwen in deze eeuwenoude kerk. Voor deze gelegenheid zal voorzitter Hans Elemans, als bijzonder ambtenaar van de burgerlijke stand, het huwelijk sluiten. Het paar trouwt om 14.00 uur.

De Dorpskerk die uit 1660 stamt, betekent voor Hoogvliet een unieke historische locatie die bij uitstek geschikt is voor een huwelijksplechtigheid. Ondanks de vernieuwing van Hoogvliet blijft er oog voor locaties die door hun geschiedenis een bijzondere waarde hebben en houden.

Om het trouwen in de Dorpskerk mogelijk te maken zijn er diverse gesprekken gevoerd met het bestuur van de kerk. Op 31 juli jl. is door het kerkbestuur en de voorzitter van de deelgemeenteraad het contract, dat het burgerlijk huwelijk in de kerk mogelijk maakt, ondertekend. Hiermee is een lang gekoesterde wens van de deelgemeente in vervulling gegaan.

Zoekwoorden:

Deel: ' Eerste huwelijksvoltrekking in historisch kerkje Hoogvliet '
Lees ook