Ingezonden persbericht

Freecom introduceert FHD-1:
's werelds eerste intelligente externe hard drive

Snelle FHD-1 maakt gegevensbeheer eenvoudig

Delft, 12 juni 2002- Freecom introduceert de FHD-1; een snelle, stille externe hard drive met One Button Data Synchronization. Met deze externe USB-2-hard drive breidt u in een handomdraai de opslagcapaciteit van uw PC uit. De stijlvolle FHD-1 weegt slechts 900 gram, en is daarmee geschikt voor gebruik onderweg. De drive, met zijn afgeronde vormen, kan zowel in horizontale als verticale positie worden neergezet. De FHD-1 wordt op de PC aangesloten via de USB-2- of USB-1-poort. Dankzij USB-2 kan de FHD-1 datadoorvoer-snelheden tot 480 Mbps (60 MB per seconde) bereiken en daarmee verzekert hij u van een snelle toegang tot uw gegevens.

De Freecom FHD-1 is ontwikkeld voor gebruikers die hoge eisen stellen aan prestaties en betrouwbaarheid. Hij is bij uitstek geschikt voor de opslag van gegevens, digitale foto's, video's en muziekbestanden, maar ook voor het maken van backups en het transporteren van data.

De FHD-1 onderscheidt zich door de One Button Data Synchronization-functie, die garant staat voor optimale beveiliging van uw bestanden. Na eenmalig een kopie van uw interne harde schijf te hebben gemaakt, synchroniseert hij daarna met n druk op de SYNC-knop de veranderde bestanden van computer naar hard drive en vice versa. U hebt dus altijd de laatste versie beschikbaar. Een makkelijker manier om backups te maken, is er niet.

Als u regelmatig op verschillende systemen werkt - bijvoorbeeld op uw PC op het werk, op uw notebook onderweg en uw PC thuis - kunt u de SYNC-knop en de Freecom SYNC-software gebruiken om snel en eenvoudig uw gegevens en bestanden te synchroniseren. Zodra u de FHD-1 weer op de 'hoofdcomputer' (de computer waar de originele bestanden op staan) aansluit en op de SYNC-knop drukt, stelt de SYNC-software automatisch vast welke bestanden zijn gewijzigd en vraagt hij u of u deze wilt overschrijven. Zo bent u ervan verzekerd dat u altijd beschikt over de meest recente informatie.

De Freecom FHD-1 USB-2 externe hard drive is leverbaar in drie versies: 20 GB, 60 GB en 120 GB. De aanvullende harddisk biedt alle extra opslagruimte die u nodig hebt. Door de plug-and-play functionaliteit is de drive bovendien eenvoudig aan te sluiten: u hoeft geen drivers te installeren en de harde schijf wordt automatisch geconfigureerd. Zodra u de FHD-1 op uw PC aansluit, is het apparaat gereed voor gebruik. De hard drive is ook hot-pluggable: hij kan worden aangesloten en losgekoppeld terwijl de computer aan blijft staan.

Bijgeleverd en beschikbaarheid
Freecom levert de FHD-1 externe hard drive inclusief een USB-2-aansluitkabel, een netvoedingstekker en een handleiding op cd. Daarnaast ontvangt de koper een softwarepakket met de Freecom SYNC-software en Liquid Audio Player. Freecom biedt volledige ondersteuning bij de FHD-1: twee jaar fabrieksgarantie op het product en, indien nodig, vervanging ter plaatse. De Freecom FHD-1 is vanaf juli 2002 verkrijgbaar voor de adviesprijs van 185 (excl. BTW).


- einde persbericht -

Over Freecom
Freecom Technologies is producent van digitale opslagtechnieken en voorziet in multimediale opslagoplossingen. Via eenvoudige verbindingen bieden deze snel toegang tot digitale gegevens. Gebruikers beschikken met producten van Freecom over een hoge mate van flexibiliteit en tal van verbindingsmogelijkheden. Freecom onderscheidt zich hiermee duidelijk van andere aanbieders. Freecom brengt de cd-writers FX-1, FS-1, Traveller II, Portable II en Internal Series, FHD-1, de FM-1 USB Stick, de FireWire HardDrive, de CD/DVD ThinServer, TapeWare Storage-oplossingen, connectiviteitskabels en de voordelige Beatman II MiniCD/MP3-speler op de markt. Het hoofdkantoor van Freecom is gevestigd in Delft. Daarnaast heeft het bedrijf vestigingen in Japan, Duitsland, Itali, Spanje, Frankrijk, Groot-Brittanni, Belgi en Zwitserland.

Zie voor meer informatie over Freecom en haar producten: www.freecom.com

Deel: ' Eerste intelligente externe hard drive '
Lees ook