KNWV

DATUM: 8-5-2002

WEDSTRIJDZEILEN - Eerste KNWV jeugdtop zeilclinic groot succes!
---

Van 29 april tot 2 mei jongstleden vond de eerste nationale voorjaars jeugdtop zeilclinic in het regatta centrum te Medemblik plaats.

60 zeilers uit de Optimist, Europe, Laser, Laser Radial en 470 zeilden in Medemblik, terwijl de 20 windsurfers op de Grevelingen actief waren. De 29er tweemans jeugdboot was tijdens de clinic aanwezig, omdat de 29er de nieuwe ISAF Jeugd WK tweemansboot in Canada wordt.

Elke dag werd gezeild met windkracht (6-7) onder leiding van KNWV trainers en olympische kernploeg leden. De lezingen werden verzorgd door Eric Mehlbaum (regels) Marjan Olyslager (NOC sport & school), Penelope di Lella (Doping), Rob Sepers (weerkennis). Veel aandacht werd aan de fysieke gesteldheid van de deelnemers besteed door lezingen van Henk Gemser en Andrë van Spaandonck.

De deelnemers moesten tijdens de clinic een prestatie
evaluatieformulier invullen en een plan voor de toekomst opgeven, zodat KNWV Topzeilen de sporters kan volgen en helpen bij de studie en sport ontwikkelingen.

15-16 juni komen de deelnemers, die naar jeugd EK en WK's gaan, weer samen in Medemblik. voordat zij naar het buitenland worden
uitgezonden.

Laat meer artikelen zien over: WedstijdSport: Zeilen
---

Deel: ' Eerste KNWV jeugdtop zeilclinic groot succes '
Lees ook