Tie Holding NV

Tie: eerste kwartaal resultaten: ebitda blijft positief

dinsdag, 25 februari, 2003

Het aan de Amsterdamse beurs Euronext genoteerde B2B-integratie-softwarebedrijf TIE Holding (TIE) maakt hierbij bekend dat het EBITDA in het 1e kwartaal van het boekjaar 2003 (1 oktober 2002 t/m 30 september 2003) met EUR 25.000 positief is gebleven. De netto-omzet nam toe tot EUR 3,3 miljoen; een stijging van EUR 0,5 miljoen ten opzichte van het 4e kwartaal in het vorige boekjaar.

Het netto-resultaat in het 1e kwartaal bedraagt EUR -1,2 miljoen, vergeleken met EUR -1,2 miljoen in hetzelfde kwartaal van het boekjaar 2002. Vergeleken met het vorige kwartaal (EUR -1,4 miljoen) is dit een verbetering van EUR 0,2 miljoen. Het netto-resultaat per aandeel in het afgelopen kwartaal bedroeg EUR 0,07 (EUR -0,09 in 2002). De omzet in het 1e kwartaal van 2003 bedroeg EUR 3,3 miljoen, in 2002 was dat in hetzelfde kwartaal EUR 4,1 miljoen. Deze daling was zichtbaar in de drie inkomstenstromen van de onderneming (software, consulting en maintenance). Deze daling wordt gecompenseerd door een vergelijkbare daling van de kosten. De netto-omzet steeg met EUR 0,5 miljoen vergeleken met het vorige kwartaal.

Het management van TIE blijft zich in het huidige boekjaar richten op winstgevendheid en verwacht EBITDA positief te blijven. Omdat het management nog geen verbeteringen voorziet in de huidige marktomstandigheden heeft de onderneming maatregelen genomen om de kosten met nog eens 10% te reduceren. Tegelijkertijd onderzoekt de onderneming andere strategische kansen om de omzet te verhogen. Daarbij komt nog dat de onderneming klaar is om in maart van start te gaan met de eerste activiteiten voor de wereldwijde reseller, en voorziet daarin een groeiende inkomstenstroom die in het 3e kwartaal zichtbaar wordt. Het contract met deze reseller werd vorige maand getekend. Hun verkoopteam is getraind en de administratieve voorbereidingen zijn bijna gereed.

In het afgelopen kwartaal plaatste de onderneming voor EUR 0.9 miljoen aan nieuwe aandelen bij het Orange Fund, Delta Lloyd Nederland en Navigator. Zowel Orange Fund als Delta Lloyd Nederland hebben nu een belang van meer dan 5% in de onderneming. De opbrengsten van deze aandelenemissies werden geïnvesteerd in de voorbereiding en de efficiente roll-out van het contract met de wereldwijde reseller, en in Research & Development.

Hoewel de onderneming geen verbetering voorziet in de economische marktomstandigheden, is zij ervan overtuigd dat dit jaar een wereldwijde toename van integratietoepassingen kan worden verwacht. Deze marktontwikkelingen worden veroorzaakt door een verschuiving van meer complexe naar goedkope en flexibele eCommerce-toepassingen. Het management is ervan overtuigd dat TIE goed gepositioneerd is om hiervan de vruchten te plukken.

Om elektronisch zaken te doen zijn veel bedrijven zijn nu klaar om een van de grootste obstakels op te lossen; Het ontbreken van passende productcatalogi die de kloof overbruggen van de brede variëteit van systemen in het bedrijfsleven voor het categoriseren van bedrijfsinformatie. TIE heeft een hierin een sterke aanbieding. Met producten zoals TIE Catalog Manager en TIE Messaging Center die efficiënt de elektronische uitwisseling van belangrijke bedrijfsinformatie regelt. Potentiële klanten in zowel de food- als non-food-sector tonen momenteel veel belangstelling in deze producten.

Profiel TIE

TIE is een internationaal B2B integratiesoftwarebedrijf, opgericht in 1987 en genoteerd aan de Euronext in Amsterdam in de NextEconomy Index. TIE voorziet haar vestigingen en verkooppunten in de gehele wereld van hoogwaardige software-toepassingen en diepgaande kennis. Deze lokale service-providers helpen bedrijven om elektronisch zaken te doen zodat ze hun zakelijke processen efficiënter en effectiever kunnen laten verlopen en bovendien fors kunnen besparen op de kosten. TIEs belangrijkste software-toepassing is de Enterprise Portal Framework (EPF). EPF stelt bedrijven in staat om de processen van de back office te integreren met die van hun zakenpartners, en om alle productinformatie te beheersen. Omdat de toepassingen van TIE zijn gebaseerd op zowel jarenlange ervaring met EDI als XML, kunnen de klanten van TIE hiervan de vruchten plukken. TIE heeft en brede klantenkring in Nederland, België en Verenigde Staten en is een belangrijke speler in Europa, Zuid-Amerika en Azië.

Voor Informatie:

TIE Holding N.V.
Dick Raman, President & CEO
Beech Avenue 180
1119 PS AMSTERDAM (Schiphol- Rijk)
Tel: +31-20-658 99 03
Fax: +31-20-658 99 02
e-mail: info@TIEglobal.com
Website: https://www.TIEglobal.com

© TIE Holding NV, 2001. All rights reserved.

Deel: ' Eerste kwartaal resultaten Tie Ebitda blijft positief '
Lees ook