Eerste landelijke studentenschoonmaakservice gelanceerd

Studenten als schoonmaakhulp

ENSCHEDE, 20111116 -- Vandaag is de website www.schoonmaak-student.nl officieel gelanceerd. Hiermee is dit de eerste service in Nederland waarbij in het hele land een student-schoonmaakhulp aangevraagd kan worden. De bedenkers hebben bewust gekozen voor de doelgroep studenten, omdat studenten vaak op zoek zijn naar een bijbaan. Daarnaast zijn ze flexibel, intelligent en niet veeleisend.

Doel website

De website is ontwikkeld om een geschikte schoonmaakhulp aan te kunnen bieden. Er wordt gezocht naar een geschikte hulp aan de hand van de opgegeven eisen. Daarnaast is deze service voor studenten een makkelijke en flexibele manier om een leuke bijbaan te vinden.

Regeling dienstverlening aan huis

Om de markt voor legale persoonlijke dienstverlening te stimuleren heeft de overheid in 2007 de 'regeling dienstverlening aan huis' in het leven geroepen. Dit houdt kort gezegd in dat wanneer een huishoudelijke hulp maximaal drie dagen per week in opdracht van de opdrachtgever werk uitvoert, hij of zij geen belasting hoeft te betalen over het verdiende loon. Hierdoor krijgt de huishoudelijke hulp, in dit geval de student, het werkelijke bedrag uitbetaald en hoeft hij of zij niets af te dragen aan de belasting.

Oprichter dhr Pot: “Onder studenten blijkt een grote vraag te zijn naar een bijbaan die goed te combineren is met de studie, maar dit is moeilijk te vinden. Daarnaast zijn er steeds meer zorgzoekers in verband met de vergrijzing en is er een toenemend aantal tweeverdieners. Velen van hen kunnen moeilijk, of geen hulp vinden. We hopen met deze website de twee partijen bij elkaar te brengen. Inmiddels hebben we een ruime 20.000 studenten in ons bestand”.


Deel: ' Eerste landelijke studentenschoonmaakservice gelanceerd '
Lees ook