Hogeschool van Amsterdam

Eerste lichting studenten in Almere studeert af

(25 juni 2002)

De eerste studenten in Almere, in 1998 gestart aan het Instituut voor Information Engineering, ontvangen op donderdag 4 juli 2002 hun diploma. Het Instituut voor Information Engineering (IIE), een succesvol initiatief van de Hogeschool van Amsterdam in samenwerking met het ROC Flevoland, de gemeente Almere en partners uit het bedrijfsleven, is de allereerste (HBO)opleiding in Almere. De afgestudeerde Information Engineers zijn professionals op het gebied van ICT, kennismanagement, bedrijfskunde en communicatie.

Voor de studenten IIE was het echt pionieren in de polder. Van studentenvoorzieningen in Almere was in 1998 nog geen sprake. Sindsdien hebben meerdere opleidingen zich gevestigd in Almere en is het studentenleven van de grond gekomen. Er zijn voldoende goede studentenwoningen, diverse studentensportactiviteiten en er is onlangs een eigen studentensociëteit geopend.

Almere een studentenstad met zelfs al IIE-alumni, het is even wennen. Toch hebben de studenten van Information Engineering hier een belangrijke aanzet toe gegeven. De eerste studentenvereniging is een feit, leden van deze vereniging met de naam zijn actief in het opzetten van allerlei studentenactiviteiten. De studenten van het eerste uur studeren nu af. Dankzij de praktijkgerichte stages spelen zowel de huidige als de alumni-studenten een belangrijke rol in het bedrijfsleven in de regio maar ook daarbuiten. Tijdens hun stage krijgen ze te maken met diverse vragen op ICT gebied, en leveren ze innovatieve projecten af, die een oplossing bieden voor allerlei maatschappelijk relevante problemen. Zo is er een database ontwikkeld in opdracht van politie Almere waarmee burgers via internet aangifte kunnen doen van -kleinere- misdrijven.

De gemeente Almere staat positief tegenover deze ontwikkelingen en moedigt de hoger onderwijsinitiatieven aan. Inmiddels zijn meerdere opleidingen neergestreken in de 5e stad van Nederland: de Pabo Almere startte in 2001 met een opleiding tot leraar basisonderwijs, Propedeuse Gedrag en samenleving van de UvA startte eveneens in 2001, en toekomstige opleidingen staan te trappelen om te beginnen: de HEAO en de Sociaal Agogische Opleidingen komen in de volgende jaren ook naar Almere toe.

Het programma van de uitreiking van de diploma's zal om 18.00 uur beginnen in Het Alnovum aan de P.J.Oudweg 25 in Almere Stad, waar ook de opleiding Information Engineering is gehuisvest. Een presentatie van enkele projecten van Information Engineers maakt deel uit van het programma.

Voor meer informatie kunt u bellen: 036 - 5480777 of kijken op www.iie.nl.


---

Contactpersoon voor de pers

Sara Thijssen
tel. 020 - 570 26 08
e-mail: s.thijssen
@mc.hva.nl

Deel: ' Eerste lichting studenten in Almere studeert af '
Lees ook