Eerste Lustum voor Handwerkbeurs


Borduren, breien en naaien steeds populairder

ZWOLLE, 20080121 -- Dat het handwerken weer in de lift zit, bewijst de Handwerkbeurs maar weer eens. Mensen, en ook de jeugd, is massaal weer aan het breien, borduren en kruipt met plezier achter de naaimachine. Alweer voor de 5e maal vindt deze beurs plaats in de IJsselhallen te Zwolle, dit maal van vrijdag 1 februari tot en met zondag 3 februari 2008.

De Handwerkbeurs staat garant voor alles wat met textiel en het zelf maken van artikelen met textiel te maken heeft. Voornamelijk het breien is weer enorm populair, diverse verkoopstandjes met de mooiste wol en patronen ontbreken dan ook niet. De Stitch 'n Bitch scène is ook vertegenwoordigd om de bezoekers de vele voordelen, tips en trucks van het breien te laten zien. Zij organiseren ook de Beginnercorner waar mensen die nog niet zo goed kunnen breien, de kneepjes kunnen leren.

Tussen alle hobbybeurzen, waar het voornamelijk draait om kaartjes maken en papier, is de Handwerkbeurs een verademing voor liefhebbers van textiel handwerken. Daar waar vele traditionele handwerkwinkels verdwijnen in Nederland, kan men op de beurs terecht voor alle materialen. Meer dan 100 verkoopstands op het gebied van borduren, quilten, punchen, weven, hardanger, kantklossen, kralen en sieraden, tapisserie en textiel zijn vertegenwoordigd en zullen u alle nieuwigheden kunnen laten zien. Tevens is er veel aandacht voor `zelf maak mode' door de grote merken met naai-, borduur- en lockmachines, zoals Bernina, Husqvarna, Pfaff, Janomé en Brother. Maak uw eigen kleding en u hebt iets unieks in huis!

In verband met het 1e lustrum zijn er meer workshops dan ooit. Zo zijn er diverse workshops op het gebied van breien zoals `sokken breien' en `spinnen met de spintol'. Ook kunt u een workshop `Grolse Wanten', naar de vermaarde brei-techniek die in Groenlo al eeuwen wordt gebruikt, volgen. Op zaterdag is tevens de Sociëteit Grolse Wanten aanwezig voor een kleine lezing. Verder vele workshops op het gebied van borduren, zo komt de oude techniek Richelieu weer eens aan bod. Ook merklappen en de Japanse Temari kunst staan in de belangstelling. Jeannette Evers geeft weer leuke workshops op de Bernina naai- en punchmachines. Quilt kunstenares Marjon Hoftijzer is aanwezig voor workshops `Machinaal Quilten met applicaties'.

In één van de vier hallen kunt u tevens flitsende modeshows bekijken. Diverse standhouders laten hier de nieuwste mode zien. Ook levert de Verenigde Modevakscholen Nederland een bijdrage en laat Bernina modellen zien welke zijn gemaakt met de nieuwe patroonsoftware MyLabel. De werking van dit programma, waarmee u al uw kleding tot in detail op maat kunt maken, kunt u voor het eerst bewonderen en kopen tijdens de Handwerkbeurs. Tevens zijn er 3 verschillende tentoonstellingen te bewonderen. Zelf ontworpen tassen, borduurwerken met zijden borduurgaren Gloriana en een grote expositie van Textiel Plus, zijn hier te bewonderen.

De beurs is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De entree bedraagt ¤ 7,50, kinderen tot 12 jaar gratis onder begeleiding, parkeren is gratis. Het adres van de IJsselhallen is Rieteweg 4 te Zwolle. Voor meer informatie kunt u de website www.handwerkbeurs.nl bezoeken.


Deel: ' Eerste Lustum voor Handwerkbeurs '
Lees ook