Eerste mars ter wereld voor geweldloosheid in Nederland


Tijdens persconferentie 1 november 2009 wordt er geblikt op nederlandse acties

AMSTERDAM, 20091030 -- Tientallen mensen uit heel europa reizen als de eerste mars ter wereld met de vraag om een einde te maken aan oorlogen, nuclaire wapens en alle vormen van geweld. Het is een symbolische mars van een internationaal en intercultureel team door zes werelddelen. Op 1 november komt een deel van het team in Amsterdam aan. In de avond een programma in IIRE waar onder andere Fatima Elatek, stadsdeelvoorzitter vanZeeburg, het WM team zal toespreken. Tijdens een persconferentie op 2 november 2009 om 9.30 in Flores zaal in IIRE, Lombokstraat 40 in Zeeburg zullen alle vragen worden beantwoord over het initiatief.

Op de aankomstdag 1 november 2009 zal er een minimars gehouden worden, is er een officieel ontvangst in de Hollandse Schouwburg en een herdenking bij het Slavernij monument, met de deelname van Elvira Sweet, stadsdeelvoorzitter van Amsterdam Zuid-Oost. Op de dagen 2 en 3 november 2009 zullen ze Rotterdam en Den Haag aandoen, met als hoogtepunten een ontvangst door de loco burgemeester van Rotterdam. Jantine Kriens, in de hal van het stadhuis, en de overhandiging van de WM petitie aan de Tweede Kamer Commisie Buitenlandse Zaken.

De tocht begon op 2 oktober tijdens de Internationale Dag van Geweldloosheid in Wellington, Nieuw-Zeeland, en zal zijn hoogtepunt bereiken op 2 januari 2010 aan de voet van de Berg Aconcagua, Punta de Vacas, Argentini. Gedurende die tijd zullen er in honderden steden marsen, festivals, forums, conferenties en andere evenementen zijn om een bewustzijn te creren over de urgentie van Vrede en Geweldloosheid. En over de hele wereld zullen de campagnes voor steunbetuiging aan de Mars dit signaal vermenigvuldigen voorbij wat nu voorstelbaar is.

De Mars heeft als doel bewustzijn te creren over de gevaarlijke wereldwijde situatie die we doormaken, die gemarkeerd wordt door de verhoogde waarschijnlijkheid van een nucleair conflict, door de wapenwedloop en de gewelddadige militaire bezetting van gebieden.De Wereld Mars is een voorstel voor een ongekende sociale mobilisatie, aangedreven door de Humanistische Beweging door middel van haar organisme, Wereld zonder oorlogen. Tijdens de mars in Finland kregen ze tijdens een ontmoeting de steun van de president. Ook word het initiatief gesteund door personality's als Penelope Cruz , Juanes, Jimmy Carter, Danielle Mitterrand, David Nalbandian, Dalai Lama, Bryan Adams, Laura Pausini, Yoko Ono, Jane Fonda en Nina Hagen.

Informatie over de WereldMars:
Een Mars die door de inspiratie voor een enorme diversiteit aan initiatieven in meer dan 100 landen zorgt, waardoor het een snel groeiend menselijk fenomeen is. Het Manifest van de WM vind je op de website www.theworldmarch.org


Informatie over JenJenPR:
No nonsence PR agency opgericht door Jennifer Delano met als specialisatie kortlopende PR stunts. Www.jenjenpr.nl


Deel: ' Eerste mars ter wereld voor geweldloosheid in Nederland '
Lees ook