expostbus51


CRYPSYS DATA SECURITY BV

Eerste Microsoft Project 98 virus ontdekt!

Virusschrijvers hebben een nieuw slachtoffer gevonden!

Sophos Plc., de anti-virus specialist uit de UK, waarschuwt voor het eerste Microsoft Project 98 Virus.

Gebruikers van Microsoft Project 98 software worden bedreigd door een aanval van een nieuw virus. Dit is voor het eerst dat Project 98 bestanden bedreigd worden door een virus!

OF97/Closer (aka P98M/Corner) kan Word en MS Project 98 bestanden tegelijk infecteren.
Op dit moment zijn er geen .in the wild. meldingen van dit virus en er is nu dan ook geen reden tot paniek. Maar het is zeker noemenswaardig aangezien dit het eerste virus is dat Microsoft Project 98 bestanden infecteert. Projecten die met een eerdere versie zijn gemaakt kunnen niet geïnfecteerd worden door dit virus.

Het MS Word deel van het virus is van een standaard categorie. Wanneer MS Project 98 draait zal het virus zijn code in het geopende Project bestand plaatsen. Als het geïnfecteerde Project bestand wordt geopend op een niet geïnfecteerde machine, dan zal het virus zowel de geopende Projecten als Microsoft Word infecteren.

De viruscode bevat de volgende tekst (wordt nooit op het scherm getoond):

I never realised the lengths I.d have gone
All the darkest corners of a sense
I didn.t know
Just for one moment
hearing someone call
Looked beyond the day in hand
There.s nothing here at all
Projects98/Word97-2k Closer

Sophos heeft het besmette bestand op 24 oktober anoniem via e-mail ontvangen en heeft een IDE ontwikkeld dat zowel Word als Project infecties detecteert.
Het IDE zal de Word infectie detecteren als OF97/Closer.

Voor advies over beveiliging tegen dit soort aanvallen kunt u contact opnemen met de distributeur van de Sophos Anti-Virus software:

CRYPSYS Data Security B.V., Postbus 542, 4200 AM Gorinchem. Telefoon 0183-624444, fax 0183-622848, e-mail: marketing@crypsys.nl, Internet: www.crypsys.nl

. . . . EINDE PERSBERICHT . . . .

02 nov 99 14:14

Deel: ' Eerste Microsoft Project 98 virus ontdekt '
Lees ook