VODAFONE
https://www.vodafone.nl

Vodafone: eerste mobiele UMTS gesprek in Nederland

Sir Christopher Gent markeert unieke mijlpaal in 3G in Nederland

Maastricht, 14 juni 2002 . Vodafone heeft afgelopen woensdag als eerste mobiele operator in Nederland een gesprek gevoerd via haar UMTS netwerk. Sir Christopher Gent, Chief Executive van Vodafone Group voerde het eerste UMTS gesprek in Nederland vanuit Maastricht met Gert Jan Slot, netwerk engineer in Maarssen. Het gesprek werd voortgezet door Julian Horn-Smith, COO Vodafone Group en David Jones, CEO Vodafone Nederland. Allen waren zeer enthousiast over de hoge geluidskwaliteit van het gesprek.

Het UMTS gesprek markeert een mijlpaal in Nederland en komt voort uit de leidende positie van Vodafone, zowel in Nederland als internationaal en is een belangrijke stap in Vodafone.s plannen om zo snel als mogelijk derde generatie services aan te bieden. Vodafone Nederland is in April van dit jaar begonnen met de bouw van haar UMTS netwerk als onderdeel van een internationaal roll-out programma van Vodafone.
UMTS technologie maakt het mogelijk om naast spraak ook data sneller en in grote hoeveelheden tegelijk mobiel te transporteren en om nieuwe multimedia diensten aan de klant aan te bieden.

.Passie voor Vodafone. roadshow
Sir Christoper Gent en Julian Horn-Smith maakten dit eerste UMTS gesprek tijdens een uniek bezoek aan Nederland. In het kader van een .Passie voor Vodafone. roadshow ontmoetten zij 1500 Vodafone werknemers in het MECC in Maastricht. Gedurende hun roadshow hebben zij inmiddels meer dan 23.000 Vodafone werknemers ontmoet in 13 landen. De werknemers werden op de hoogte gebracht van de strategie van Vodafone en werden tevens in de gelegenheid gesteld om over allerlei onderwerpen vragen te stellen.

/ / / / / / / / / / / / / / / / / / / /

Vodafone
Vodafone is één van de grootste mobiele telecommunicatiebedrijven in Nederland en maakt deel uit van de wereldwijde Vodafone Group, het grootste telecommunicatiebedrijf voor mobiele telefonie ter wereld. De Vodafone Group heeft wereldwijd 101 miljoen klanten in 28 landen. Sinds 15 juni 1999 is Vodafone Libertel N.V. genoteerd aan de Euronext Amsterdam.

Deel: ' Eerste mobiele UMTS gesprek in Nederland '
Lees ook