Ingezonden persbericht-PERSBERICHT-
Rotterdam, 24 juli 2001

Eerste online ChatSpreekuur via www.seksualiteit.nl

Anoniem, laagdrempelig en snel antwoord op vragen op het gebied van seksualiteit

Met het ChatSpreekuur biedt www.seksualiteit.nl een nieuwe, serieuze manier van online hulpverlening waarbij mensen tegelijkertijd met lotgenoten én onder professionele begeleiding online kunnen praten over onderwerpen op het gebied van seksualiteit, waarvoor ze normaal gesproken niet direct naar een seksuologie- of huisartsenpraktijk zouden gaan.
Initiatiefnemer Peter Leusink: Jaarlijks komen er duizenden mensen op het spreekuur van de seksuoloog. Er is echter ook een grote groep mensen die nooit hulp zoekt voor zijn of haar seksuele problemen. We zien op Praten over Seks (het discussieforum op www.seksualiteit.nl) dat door de lage drempel en de anonimiteit van internet mensen vrijuit met elkaar praten over problemen op het gebied van seksualiteit en tevens bij elkaar te rade gaan voor antwoorden op vragen waarvoor zij niet direct een seksuologiepraktijk zouden bezoeken. Daarnaast is uit het succes van het Email Consult, dat we ook op de site aanbieden, gebleken, dat mensen in sommige gevallen toch (online) professionele hulp zoeken bij hun vragen. Het ChatSpreekuur is een nieuwe vorm van anonieme hulpverlening waarbinnen we deze beide vragen combineren.

Geplande ChatSpreekuren
Inmiddels staan er twee ChatSpreekuren gepland. Op 26 juli is het thema Pijn bij het vrijen en op 31 juli begeleidt seksuoloog drs. Peter Leusink het ChatSpreekuur rondom Te vroeg klaarkomen . Bezoekers van www.seksualiteit.nl kunnen via de site suggesties doen voor onderwerpen die zij graag in het ChatSpreekuur behandeld zouden zien worden. De kosten voor deelname aan het ChatSpreekuur bedragen fl.50,-.

Aanmelden
Aanmelden kan via www.seksualiteit.nl. De eerste vier aanmelders krijgen daarna per email bericht dat ze zijn toegelaten. Na aanmelding ontvangen de deelnemers een bevestiging van inlognaam en wachtwoord. Met deze codes krijgen zij dan toegang tot het besloten ChatSpreekuur. Iedere volgende vier aanmelders worden ingedeeld op een volgende datum en tijdstip.
Deelnemers krijgen toegang tot het ChatSpreekuur door een link aan te klikken vanaf de homepage van seksualiteit.nl. Deze link verschijnt 15 minuten vóór het ChatSpreekuur begint. Na afloop van de sessie kunnen de deelnemers nog 15 minuten met elkaar verder chatten. Er is dan geen seksuoloog meer aanwezig.
Tot slot ontvangen de vier deelnemers per e-mail de tekst van de gehele sessie thuis.

Privacy
Privacy en anonimiteit zijn belangrijke pijlers van www.seksualiteit.nl en het ChatSpreekuur. Tijdens het spreekuur kunnen alleen de andere deelnemers en de seksuoloog mee-chatten. Andere bezoekers van de site kunnen vanzelfsprekend niet meelezen.
Op de tekst van de sessie die de deelnemers per email toegestuurd krijgen zijn alleen de namen (en dus niet de emailadressen) vermeld die tijdens de sessie zijn gebruikt.

Over seksualiteit.nl

www.seksualiteit.nl ontvangt dagelijks 1.200 unieke bezoekers. De site heeft als doel mensen, die zonder een laagdrempelig medium als internet met hun vragen zouden blijven zitten, op een serieuze, anonieme, maar ook speelse manier actuele informatie over onderwerpen op het gebied van seksualiteit te laten zoeken en hen antwoord te geven op vragen waarvoor ze normaal gesproken niet naar een seksuoloog zouden gaan.
www.seksualiteit.nl biedt mogelijkheden om online vragen te stellen aan professionele seksuologen, met andere bezoekers in een forum te praten over seks en antwoorden en wetenswaardigheden te vinden op allerlei vragen op het terrein van seksuologie.
Drs. Peter Leusink, initiatiefnemer van www.seksualiteit.nl, is huisarts en seksuoloog. Sinds 1998 is hij werkzaam op de polikliniek Seksuologie van het Groene Hart Ziekenhuis en hij was tot voor kort verbonden aan de Rutgers Stichting van Rotterdam. Hij is bestuurslid van de Stichting ter bevordering van Seksuologie in de Huisartsenpraktijk.


-EINDE BERICHT-
Voor meer informatie (niet voor publicatie):
Peter Leusink
0182 55 49 95
info@seksualiteit.nl
www.seksualiteit.nl

Deel: ' Eerste online ChatSpreekuur via www.seksualiteit.nl '
Lees ook