Eerste ontmoeting grote filosofen Susan Neiman en Simon Critchley


Tweespraak over politiek, religie en moraliteit

NIJMEGEN, 20121121 -- Wat gebeurt er als je twee wereldberoemde en invloedrijke filosofen bij elkaar zet die elkaar nog nooit hebben ontmoet? Simon Critchley en Susan Neiman gaan de uitdaging graag aan. De discussie gaat over religie, politiek en moraliteit; thema’s die een rode draad in het werk van beide filosofen vormen. Wat zijn de verschillen en overeenkomsten tussen religie en politiek? Hoe beïnvloeden ze ons denken en handelen? Dinsdag 4 december 2012, 20.00 - 22.00 uur, Collegezalencomplex Radboud Universiteit Nijmegen, Mercatorpad 1.

Drie wetenschappers van de Radboud Universiteit Nijmegen sturen de discussie met fragmenten uit bekende speelfilms. Amerikanist Markha Valenta kiest Antichrist, filosoof Evert van der Zweerde Elementaire deeltjes, en filosoof Cees Leijenhorst toont een fragment uit Der Untergang.

Susan Neiman is directeur van het Einstein Forum in Potsdam. Zij schreef o.a. Moral Clarity. A Guide For Grown-Up Idealists (2008). Simon Critchley is hoogleraar Filosofie aan The New School University in New York. Hij schreef o.a. Faith of the Faithless: Experiments in Political Theology (2012).

Deelname € 9,50 | medewerker sen alumnipashouder RU € 7,- | studenten gratis 

Meer informatie en inschrijven op www.ru.nl/sp/tweespraak

Dit is een programma van het Soeterbeeck Programma van de Radboud Universiteit Nijmegen. Het maakt deel u van het meerjarenproject Wat is ons heilig? Een project in samenwerking met Trouw, Ikon en W!J dat in literatuur, film, tweespraken, lezingen, preecken en meer, verkent wat ons heilig is.


Deel: ' Eerste ontmoeting grote filosofen Susan Neiman en Simon Critchley '
Lees ook