Gemeente Zoetermeer

Eerste sleutels Oosterheem uitgereikt

Eerste sleutels Oosterheem uitgereikt

Vanmiddag hebben de wethouders Plantinga, Smid en Heidema, namens de gemeente Zoetermeer, marktpartijen en woningbouwverenigingen, de eerste sleutels overhandigd aan de bewoners, schoolbesturen en wijkpost van Oosterheem. Tijdens de feestelijke handeling werden de ongeveer 1.400 aanwezigen ook toegesproken door vertegenwoordigers van de marktpartijen, de woningbouwverenigingen en kopersverenigingen.

Na een lange voorbereidingsperiode worden in de komende tijd de woningen van de eerste jaarschijf in een vlot tempo opgeleverd. De eerste sleutels van een huur- en koopwoning zijn hiervan het symbolische bewijs. Maar ook de sleutels van de voorzieningen zoals wijkpost en tijdelijke school zijn aan de toekomstige gebruikers overhandigd. De wijk kan daardoor nu al bogen op een goed voorzieningenpakket. Zeker omdat ook het gezondheidscentrum rond het eind van het jaar haar deuren opent voor de wijkbewoners. Oosterheem heeft sinds het begin van deze week ook openbaar vervoer: `lijn 75, Oosterheem´. 'Met de verkoop en de verhuur van de woningen in de tweede jaarschijf wordt volgende week een begin gemaakt. Wethouder Smid had voor de aanwezige gasten nog een extra nieuwtje: op 10 oktober a.s. zal zij, samen met Ipse, de 'eerste steen' leggen voor het multifunctionele centrum voor Oosterheem.
Kortom: 'Oosterheem komt op stoom!'

Samen
Marktpartijen, woningbouwverenigingen en gemeente spraken uit dat Oosterheem voortvarend en gezamenlijk ter hand wordt genomen. Een goede onderling samenwerking staat hoog in het vaandel, zoals ook een goede samenwerking met de toekomstige bewoners en gebruikers van het gebied. Deze samenwerking heeft onder meer geresulteerd in betaalbare huur- en koopwoningen op ruime kavels, energiezuinige woningen met veel aandacht voor duurzaamheid, groen, recreatie en een goede bereikbaarheid met het openbaar vervoer.

Voorzieningen
In september en oktober zullen alle nieuwbouwwoningen worden gepresenteerd in een speciale Woonuitgave in Zoetermeer Magazine. Zeer binnenkort komt Oosterheem met een eigen website.Gemeente Zoetermeer © Sept 2001

Last update: 12 September 2001 (12.00)

Deel: ' Eerste sleutels Oosterheem (gemeente Zoetermeer) uitgereikt '
Lees ook