Eerste SMA-Hanzehogeschool Sales Event in Groningen


GRONINGEN, 20151029 -- Op woensdag 28 oktober jl. vond voor de eerste keer het SMA-Hanzehogeschool Sales Event plaats in de Martiniplaza te Groningen. Dit Noord Nederlandse event voor commerciële professionals is een regionale variant van het landelijke Sales Event dat elk jaar door SMA wordt georganiseerd in Grand Hotel Huis ter Duin.

Meer dan 150 sales professionals waren naar de Martiniplaza gekomen voor een vol middagprogramma met in totaal 6 sprekers. Onder leiding van dagvoorzitter Connie Maathuis werd het spits afgebeten door niemand minder dan Gerard Kemkers. In zijn lezing ging hij in op topsport, het leveren van prestaties en het coachen van een team.

De andere sprekers namen allemaal een onderdeel van het sales-proces en de ontwikkelingen daarin voor hun rekening. Het uitgebreide programma was mede mogelijk gemaakt door een groot aantal bedrijven die de doelstellingen van SMA en het initiatief in het Noorden ondersteunden.

Gelijktijdig met het programma werd ook de verkiezing gehouden van de Noordelijke Young Sales Professional. Vijf kandidaten streden voor een plaats in de finale tijdens het Sales Event op 10 maart 2016. De winnaar van deze voorronde werd Wietze Zijlstra van Noordlease, op de tweede plaats Jan Ewoud Douwstra van Alpheios en op de derde plaats Meta van Houtert werkzaam bij Yacht. Deze jonge aanstormende sales professionals uit het Noorden gaan begin volgend jaar strijden om de nationale titel Young Sales Professional 2016.

SMA Noord kijkt terug op een zeer geslaagde primeur in Noord Nederland van het eerste Sales Event in het noorden. Daarbij zijn enkele van haar belangrijkste doelstellingen ruimschoots gehaald: kennisoverdracht op het gebied van commercie, het uitbouwen van het commerciële netwerk van haar leden en een verdere groei van SMA Noord.

De voorzitter van SMA Noord, Goeran de Pater, liet dan ook duidelijk blijken aan het eind van de bijeenkomst dat hij er van overtuigd is dat er volgend jaar een tweede editie van het Sales Event in Noord Nederland wordt georganiseerd.


Deel: ' Eerste SMA-Hanzehogeschool Sales Event in Groningen '
Lees ook