Ingezonden persbericht

Persbericht

Amsterdam, 24 september 2001

VrouwOnline.nl en KPN Mobile lanceren eerste SMS website voor vrouwen

VrouwOnline.nl, de grootste vrouwenportal van Nederland, lanceert vandaag samen met
KPN Mobile de eerste SMS internetspecial in Nederland speciaal voor vrouwen tussen ± 30-45 jaar. Een doelgroep die veelal op een andere manier gebruik maakt van SMS dan bijvoorbeeld jongeren of mannen. De site, www.smsspecial.nl, benadrukt effectieve, veilige mogelijkheden van SMS om contact met gezinsleden, familie, vrienden en partner te onderhouden.

Volgens Matthias Boswinkel, uitgever van VrouwOnline.nl zijn sociaal contact en efficiëntie aspecten die deze vrouwen meer dan gemiddeld waarderen. "Wij wijzen vrouwen op praktische mogelijkheden. Bijvoorbeeld iemand nog even succes wensen, of je partner die boodschappen doet een bericht sturen om nog iets extra mee te nemen. We spelen in op vragen over SMS die bij vrouwen leven." Op de nieuwe site vinden vrouwen onder meer tips en uitleg, een SMS woordenboek en online oefeningen om snel en makkelijk berichten te versturen.

Voor VrouwOnline.nl is dit een eerste stap om ook mobiele diensten bij haar netwerk te gaan betrekken. De SMS website wordt één van de specials binnen VrouwOnline.nl. Omdat VrouwOnline.nl zelf geen SMS specialist is en graag werkt met een partner met een goede marktpositie en veel ervaring, kiest zij voor samenwerking met KPN Mobile. KPN Mobile vindt bij VrouwOnline.nl een groot bereik onder een voor haar belangrijke doelgroep. Met de hulp van VrouwOnline.nl is de informatie van KPN Mobile over SMS aangepast aan de doelgroep vrouwen.

Breed aanbod
De SMS special biedt niet alleen praktische informatie en online oefeningen om te leren over SMS. De site biedt een breed aanbod rondom SMS. Zo kan de bezoekster online gratis SMS-berichten versturen. Er zijn tips hoe zij haar mobiele telefoon meer persoonlijk kan maken met bijvoorbeeld beltonen en logo's. Het SMS woordenboek is een handleiding voor de verzending en vertaling van verkorte SMS berichten. In de rubiek SMS & Win kunnen bezoeksters van de site prijzen winnen. De hoofdprijs is een reis naar Cancun in Mexico voor twee personen.

Over VrouwOnline.nl
VrouwOnline.nl is met circa 5 miljoen pageviews per maand de grootste vrouwenportal van Nederland. Op haar sites kunnen vrouwen terecht voor entertainment, informatie, interactie en services gerelateerd aan een breed scala onderwerpen. Het netwerk is opgebouwd uit twee type sites en de websites van populaire vrouwenbladen als Cosmopoltan, Margriet, Libelle en Viva. Bestaande themasites zijn onder andere KokenOnline.nl, Zwanger.nl, BeautyOnline.nl, ReisOnline.nl, WerkOnline.nl, GezondOnline.nl en de site voor beginnende vrouwelijke internetters StartOnline.nl.

Over ilse media
VrouwOnline.nl is onderdeel van ilse media b.v., met meer dan 130 miljoen paginabezoeken per maand de grootste internetuitgever van Nederland. ilse media is bekend van ilse.nl. Daarnaast is ilse media uitgever van Startpagina.nl, de gratis e-mailsite dolfijn.nl, de nieuwssite NU.nl en het populaire chat.nl. ilse media exploiteert bovendien alle voormalige VNU Tijdschriften-websites, zoals Panorama, VT Wonen en Libelle. Met haar activiteiten bereikt ilse media meer dan 60 procent van alle Nederlandse internetgebruikers.

Over KPN Mobile
KPN Mobile N.V. is een vooraanstaand Europese mobiele telecommunicatie netwerkoperator en leverancier van mobiele spraak- en datadiensten. KPN Mobile is momenteel actief in Duitsland (E-Plus), België (KPN Orange) en Nederland (KPN Mobile The Netherlands). KPN Mobile heeft eind augustus 2001 meer dan 13 miljoen klanten in haar sleutellanden. De totale operationele opbrengsten van de N.V. stegen in de eerste helft van 2001 tot 2.114 miljoen Euro. KPN Mobile telt ongeveer 7.400 medewerkers en heeft haar hoofdkantoor in Den Haag. De voorzitter van de Raad van Bestuur is Diederik Karsten.

KPN Mobile N.V. is voor 85% een dochtermaatschappij van Koninklijke KPN N.V.. Haar strategische partner NTT DoCoMo (Japan) is eigenaar van de overige 15%.

Deel: ' Eerste SMS-website voor vrouwen '
Lees ook