Persbericht

1 februari 2000

Heras zet eerste stap naar groei in
Oost-Europa

Opening vestiging Polen

Met de opening van een nieuw kantoor in Warschau op 1 februari 2000 zet Heras de eerste stap naar groei in Oost-Europa. Door een eigen organisatie in Polen op te bouwen, streeft Heras ernaar de Europese leiderspositie nog verder uit te breiden en vaste voet aan de grond te krijgen in de opkomende markten.

Aan de opening van de nieuwe vestiging lag uitgebreid marktonderzoek naar de hekwerkmarkt in Polen ten grondslag. Er is met name gekeken naar de structuur van de markt en naar de rol die producenten en installatiebedrijven hierin spelen. De conclusie: totaaloplossingen worden vrijwel niet geboden en de marktgerichte dienstverlening in het land is onderontwikkeld. Dit biedt zeer goede perspectieven voor een bedrijf als Heras, dat als specialist in beveiliging alles in eigen hand heeft - van ontwerp tot uitvoering en installatie - en garant staat voor turn key-oplossingen.

Proactieve marketingaanpak
In de beginfase zal een bescheiden maar zeer gemotiveerd team van Poolse en Nederlandse Heras-medewerkers de uitdaging in Polen aangaan. Zij richten zich in eerste instantie op de verkoop en marketing van hekwerk op de Poolse markt. Met een proactieve marketingaanpak gaat het team grote investeerders, bouwbedrijven en architecten benaderen. Een Nederlandse monteur leidt ter plaatse lokale medewerkers op, die het Heras-team gaan versterken.

Kees-Jan van 't Westeinde, Business Development manager, en verantwoordelijk voor de Heras-activiteiten in Polen:"Wij hebben veel vertrouwen in het slagen van onze nieuwe activiteiten in Polen. Tijdens de Budma beurs begin dit jaar in Poznan kregen we positieve reacties. We zijn reeds bezig een aantal orders binnen te halen. Door de aanwezigheid van steeds meer westerse bedrijven is het bedrijfsklimaat in dit land zeer dynamisch. Als de zaken in Polen zo succesvol verlopen als wij verwachten, zien wij goede mogelijkheden om op termijn ook andere markten in Oost-Europa, zoals Tsjechië en Hongarije, te bedienen."

Heras is Europees marktleider op het gebied van hekwerken en tevens producent en leverancier van toegangsbeheersing en securitysystemen. Het bedrijf bewerkt de markt vanuit verschillende decentrale vestigingen, waar activiteiten zoals verkoop, montage, after sales en service direct worden aangestuurd. Heras heeft vestigingen in vijf landen en heeft wereldwijd zo'n zevenhonderd medewerkers in dienst. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Oirschot.

=======================

Deel: ' Eerste stap groei in Oost-Europa vestiging Heras in Polen '
Lees ook