Gemeente Zoetermeer


1e steen nieuw multifunctioneel gebouw OosterheemSamen spelen, leren, bewegen en ontmoeten
Op woensdag 10 oktober 2001 wordt een plaquette onthuld voor het multifunctioneel gebouw in de nieuwe wijk Oosterheem van Zoetermeer door wethouder G.M. Smid-Marsman en de heer R.E. Oudshoorn, algemeen directeur van de stichting Ipse. Bovendien zijn er activiteiten voor kinderen, de toekomstige gebruikers van het gebouw. Zij zetten onder andere samen met wethouder J.C.G. Fijen hun handafdruk in het cement, dat later tussen de tegels van het plein wordt geplaatst.

Samenwerking en integratie
In de komende maanden zal aan de Hagesteinstraat in de wijk Oosterheem dit bijzondere gebouw worden gerealiseerd. Bijzonder omdat in dit gebouw verschillende functies, voor jong en oud, worden verenigd: sportactiviteiten, ontmoetingsruimte, basisonderwijs, kinderopvang en dagopvang voor kinderen met een verstandelijke of meervoudige handicap. Niet alleen het multifunctionele gebruik van het gebouw maakt dit project zo bijzonder. Het is juist het samenwerken van organisaties voor kinderen met en zonder handicap die dit project boven andere uittrekt en mogelijkheden biedt tot integratie. Een gebouw in het centrum van Oosterheem waar de hele wijk gebruik van kan maken.

Opdrachtgevers
Opdrachtgevers voor dit multifunctionele gebouw zijn de gemeente Zoetermeer en stichting Ipse. Ipse, een organisatie die zorg en begeleiding biedt aan ruim 2200 mensen met een verstandelijke handicap op 90 locaties in Zuid-Holland, is geen onbekende voor de gemeente. Zo is in Zoetermeer de lunchroom De Zoetelaer gevestigd en aan de Aspergeakker het dagactiviteitencentrum. Het huidige kinderdagcentrum De Bolsterberg, dat een regionale functie heeft, krijgt een nieuw onderkomen in het multifunctionele gebouw. De ingebruikname van het gebouw zal medio 2002 plaatsvinden.

---

Gemeente Zoetermeer © Oktober 2001

Last update: 10 oktober 2001 (10.30)

Deel: ' Eerste steen gebouw in wijk Oosterheem te Zoetermeer '
Lees ook