Gemeente Tiel


Eerste steen voor nieuwbouw Prins Mauritsschool en Stichting Kinderopvang

Op donderdag 20 februari 2003 om 10.30 uur leggen wethouder Litjens en de heren Zijlstra en Pollmann de eerste steen voor de nieuwbouw van de Prins Mauritsschool in de wijk Passewaaij. De heer Zijlstra is voorzitter van de Vereniging voor Protestants Christelijk Onderwijs Tiel, waaronder de Prins Mauritsschool valt. De heer Pollmann is directeur van de Stichting Kinderopvang Buren/Tiel. De nieuwe school, een ontwerp van het architectenbureau Krijger & Wagter uit Buren, ligt aan de Passewaayse Hogeweg. De school biedt straks plaats aan veertien groepen van de Prins Mauritsschool. Ook komen er een peuterspeelzaal en twee groepen buitenschoolse opvang in het gebouw.

De Prins Mauritsschool heeft twee vestigingen. De nieuwbouw is bestemd voor de hoofdlocatie. Het huidige pand is niet geschikt voor de lange termijn. De dependance locatie West aan de Wadenoijenlaan blijft behouden.
Met de nieuwe peuterspeelzaal komt het aantal peuterspeelzalen in Passewaaij op drie en wordt aan een grote behoefte aan peuterspeelzaalplaatsen voldaan.

De nieuw te bouwen school krijgt twee bouwlagen. Hiermee blijft er zoveel mogelijk openheid in de bebouwing langs de Passewaayse Hogeweg.

Deel: ' Eerste steen voor nieuwbouw Prins Mauritsschool en Stichting Kindero.. '
Lees ook