Ingezonden persbericht

Persbericht: Eerste subsidie Kenniswijk een feit
5 juni 2002

De ruim tachtigduizend Eindhovense en Helmondse bewoners kunnen nog voor het einde van deze zomer de vruchten gaan plukken van Kenniswijk BV. InterPlein heeft als eerste organisatie een subsidie weten te bemachtigen voor de ontwikkeling van een Regioagent , een nieuwe internettoepassing speciaal gericht op de Kenniswijkomgeving.

Agents van InterPlein

InterPlein heeft subsidie gekregen voor de ontwikkeling van een nieuwe internettoepassing: de Agent. Agents zijn desktopapplicaties met een scala aan gebruiksvriendelijke mogelijkheden. De toepassing kan lokaal nieuws ophalen en voorlezen, persoonlijke aanbiedingen doorgeven en functioneren als virtuele gids op de regionale internetsites. Hierdoor wordt het gebruik van internet op een aantrekkelijke manier gestimuleerd alsmede begrijpelijk gemaakt voor een brede doelgroep.

De Agent fungeert in feite als een regionaal radiostation, waarmee lokaal nieuws wordt verspreid en het bedrijfsleven de mogelijkheid krijgt te adverteren , aldus Lars Deuling, projectleider van InterPlein. Daarnaast kan de consument met een Agent producten vergelijken en/of aankopen doen, zowel bij regionale als bij landelijke ondernemingen .

Ontwikkeling op basis van wens consument

Voor een succesvolle implementatie van de Agent binnen de Kenniswijkomgeving wordt samengewerkt met een extern adviesbureau, Jungle Rating. Dit is een onafhankelijk onderzoeks- en adviesbureau gericht op de analyse en verbetering van dienstverlening via internet. Volgens Geert-Jan Smits, directeur van Jungle Rating, biedt de samenwerking een unieke bundeling van krachten: Kennis van internettoepassingen en technische innovaties (InterPlein) gekoppeld aan kennis van gebruikersonderzoek en (online) marketing (Jungle Rating) . Het bureau zal een uitgebreide behoefte-inventarisatie uitvoeren. Op deze manier komen de bewoners aan het woord en bepalen zij de inhoud en de mogelijkheden van de Agent, aldus Smits.

Over Kenniswijk

Kenniswijk is het experiment in de regio Eindhoven waar de komende jaren een groot aantal bewoners gebruik gaat maken van nieuwe elektronische diensten die worden aangeboden over een zeer snelle breedbandverbinding. In Kenniswijk werken bedrijven, overheden en maatschappelijke organisaties samen om een consumentenmarkt van de toekomst te realiseren. Daarnaast zal onderzoek worden verricht naar de sociale en economische effecten van ICT. Kenniswijk is een initiatief van het ministerie van Verkeer en Waterstaat. De uitvoering is in handen van Kenniswijk BV, waar publieke en private partijen aandeelhouder zijn.

Over InterPlein

InterPlein is een internetonderneming met haar wortels in de financiële wereld. Het bedrijf heeft zich gespecialiseerd in het ontwikkelen van B tot B-toepassingen voor voornamelijk financiële instellingen, onder meer rekenmodules waarmee bijvoorbeeld de maximale hypotheek of het te betalen belastingbedrag kan worden berekend. Op het gebied van webzoekers is InterPlein marktleider.


-- Einde persbericht --

Voor meer informatie over Interplein kunt u contact opnemen met:

Lars Deuling
(T) 0492 502 452
(E) ldeuling@interplein.nl

Voor meer informatie over Jungle Rating kunt u contact opnemen met:

Geert-Jan Smits
(T) 020 596 2815
(E) geertjan.smits@junglerating.nl

Deel: ' Eerste subsidie Kenniswijk een feit '
Lees ook