Ingezonden persbericht


Eerste tip over vermiste toeriste bevestigd

Nerja, Spanje. 24 juni 2011 - Eindelijk is er in de zoektocht naar Mary-Anne Goossens een tip bevestigd; Mary-Anne is daadwerkelijk in het nabijgelegen plaatsje Frigiliana geweest. Ze is herkend door twee verschillende winkeliers. Daarnaast zijn er nog twee tips binnen gekomen dat Mary-Anne in omringende dorpjes is gesignaleerd. Deze tips worden op dit moment geverifieerd door de politie.

Zoekactie

Vanochtend om 9 uur is de grote zoekactie gestart naar de 48-jarige Nederlandse toeriste Mary-Anne Goossens. De zoektocht is georganiseerd door de Spaanse politie, die met 50 man sterk de omgeving uitkamt. De politie wordt waar nodig ondersteund en geholpen door familie en vrienden van Mary-Anne die ter plekke zijn. Tevens is er een team van Life Adventure Nerja actief om de onbegaanbare gebieden te doorzoeken.

Niet in vliegtuig

Vanmorgen om half 11 had Mary-Anne moeten landen met de vlucht vanuit Malaga in Eindhoven. Ze zat echter niet in het vliegtuig. Mary-Annes dochter Jantje en zes vrienden van de familie zijn rond 10 uur vanochtend vanuit Eindhoven naar Malaga vertrokken om mee te helpen met de zoekactie. Jantje: "We doen alles wat in onze macht ligt om mijn moeder te vinden en alle hulp is welkom in Nederland en Spanje."

Achtergrondinformatie

Sinds donderdagavond 16 juni wordt de Limburgse Mary-Anne Goossens vermist. Mary-Anne is vorige week dinsdag 14 juni vertrokken voor een 10-daagse vakantie naar Malaga (Spanje). Het laatste contact heeft zij donderdagavond per sms gehad met haar kinderen. Sindsdien heeft niemand haar meer gezien of gesproken. Mary-Anne heeft op donderdag 16 juni ingecheckt in hotel Bajamar in Nerja - Malaga, hotel Bajamar. Haar creditcard en pinpas zijn op die dag voor het laatst gebruikt. De hotelkamer is vooruit betaald tot en met donderdag 23 juni. Haar koffer staat nog op haar hotelkamer maar haar bed is al dagen onbeslapen.

Mary-Anne is in goede geestelijke en lichamelijke gezondheid op vakantie gegaan. De familie maakt zich grote zorgen aangezien Mary-Anne nooit zolang geen contact zou zoeken. Op dit moment zijn alle officiële instanties in Nederland en Spanje gewaarschuwd en op de hoogte.

Deel: ' Eerste tip over vermiste toeriste bevestigd '
Lees ook