Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Amersfoort, 31 mei 2002

Eerste vijf Crosspoint-huwelijken een feit

AMERSFOORT - Hoewel Crosspoint.net nog maar een half jaar bestaat, is het digitale ontmoetingsplein voor christelijke singles nu al een overweldigend succes. Niet alleen blijft het ledenaantal sterk groeien, ook hebben reeds tientallen mensen 'die ene' leren kennen via Crosspoint.net. Er zijn inmiddels 5 huwelijken gepland van internetters die elkaar hebben ontmoet op Crosspoint.net. Het eerste Crosspoint-huwelijk werd op 10 mei voltrokken.

Op 19 mei bestond Crosspoint.net precies een half jaar. In de eerste weken na de lancering op 19 november 2001, meldden zich ruim 400 mensen aan als lid. Dit aantal is sinds de jaarwisseling op een constante wijze gegroeid tot bijna duizend.

"Nieuwe vrienden maken via Internet is helemaal van deze tijd", verklaart mede-initiatiefnemer Chris Algra het succes van de website. "Kijk maar naar de populariteit van bekende chat-programma's. Elkaar leren kennen via Internet wordt dan ook snel de gewoonste zaak van de wereld." Dat komt met name omdat een dienst als Crosspoint.net niet te vergelijken is met een contact-advertentie. "Op Crosspoint staat niet alleen het doel centraal, maar ook het middel: de interactie, het contact met elkaar. Bladeren door profielen, een mailtje sturen, chatten, en ga zo maar door. Het is altijd weer spannend als er nieuwe mail in je inbox verschijnt."

Een andere belangrijke reden voor het succes is de veiligheid en de anonimiteit van de website. "Na een gratis proefabonnement kost Crosspoint.net geld. Bovendien moeten mensen eerst een hele vragenlijst invullen, alvorens ze aangemeld zijn. Dat zijn barrières waardoor vrijwel alleen maar mensen met oprechte bedoelingen zich aanmelden. Bovendien biedt het interne email-systeem van Crosspoint.net mogelijkheden om ongewenste mail te blokkeren. Echte email-adressen worden in het geheel niet gepubliceerd; ongewenste email in je 'echte' mailbox is dus geheel uitgesloten. En last but not least; de website wordt continu in de gaten gehouden door medewerkers van Crosspoint.net. We treden direct op tegen ongewenst gedrag van leden, waardoor we een schone website hebben. Leden geven aan dat dat ze dit bijzonder waarderen, en dat ze deze mate van veiligheid nergens anders vinden."

Het succes is voor de initiatiefnemers reden om te blijven werken aan de ontwikkeling van het online ontmoetingsplein. Zo is eind april een nieuwe, in eigen beheer ontwikkeld chat-systeem gelanceerd. Deze chat is volledig geïntegreerd met Crosspoint.net. Zo kunnen leden gelijk doorklikken naar de profielen van andere chatters.

Ruim helft reformatorisch, vrouwen licht in meerderheid

Van de bijna duizend mensen die medio mei actief zijn op Crosspoint.net, is iets meer dan de helft reformatorisch: 52 procent. Ongeveer 22 procent geeft aan evangelisch te zijn, en 2 procent is rooms-katholiek. Maar liefst 24 procent geeft geen kerkelijke gezindte op, maar "kijkt over kerkmuren heen". Waarschijnlijk zijn de meeste leden uit deze categorie evangelisch. Ongeveer 52 procent van de leden is vrouw, en 48 procent is man. Plusminus 38 procent van de leden varieert in leeftijd tussen de 19 en 29 jaar. Hiermee is deze categorie gelijk de meest vertegenwoordigde leeftijdscategorie op Crosspoint.net, op de voet gevolgd door de leden tussen de 30 en de 39 jaar, met 37 procent. Zo'n 18 procent van de leden is tussen de 40 en de 49 jaar oud, 6 procent is vijftiger. Zelfs de categorie van 60-plussers is met één procent vertegenwoordigd.

Over Crosspoint.net

Crosspoint.net is in een half jaar tijd uitgegroeid tot het grootste online ontmoetingsplein voor christelijke singles. Crosspoint-leden kunnen bladeren door profielen van anderen, met elkaar chatten en elkaar berichten sturen via het besloten mail-systeem van Crosspoint.net. Geïnteresseerden kunnen Crosspoint.net gratis en zonder verplichtingen tien dagen uitproberen.

Crosspoint.net is een initiatief van het christelijke relatiebureau Vita Nova en de christelijke portal/community OneWay . De technische uitvoering is in handen van webdesign-bureau Provident b.v. uit Amersfoort. Provident b.v. is tevens eigenaar van OneWay.

E I N D E P E R S B E R I C H T

Deel: ' Eerste vijf Crosspoint-huwelijken een feit '
Lees ook