Gemeente Bergen op Zoom


Grote Markt en Mineurplein

Eerste voegen Grote Markt

Morgen, woensdag 24 juli 2002, wordt het eerste gedeelte van de Grote Markt in Bergen op Zoom gevoegd. De stenen worden eerst met een speciale voegspecie bedekt. Later op de dag wordt de overmaat aan specie verwijderd en moet de specie die in de voeg zit uitharden. Na 1 dag is de specie beloopbaar, maar voordat de gevoegde bestrating volledig en maximaal mag worden belast, moet de specie 28 dagen uitharden.
Uit het middenterrein van de Grote Markt zijn begin juli alle stenen verwijderd en vervolgens is er een puinverharding aangebracht. Vanuit het midden van het plein zijn stratenmakers begonnen met het aanbrengen van het gemeentewapen. Dit wapen wordt gelegd in een cirkel. Rond deze cirkels komen steeds groter worden cirkels in een soort schubbenpatroon. De stratenmakers zijn op dit moment bezig met de derde laag cirkels.
Tijdens de Bourgondische Krabbenfoor, die van 25 tot en met 27 juli wordt gehouden, werken de stratenmakers door en kunnen bezoekers dit oude ambacht bewonderen. Op de site van de Gemeente Bergen op Zoom zijn foto's geplaatst van de vorderingen van het straten.

Betaald parkeren op het Mineurplein

Op het Mineurplein in Bergen op Zoom moet vanaf vandaag, dinsdag 23 juli 2002, worden betaald voor het parkeren. Het plein is de afgelopen maanden gereconstrueerd. Er werden meer parkeerplaatsen gemaakt en de indeling werd veranderd. Bovendien werden er voorzieningen geplaatst voor het betaald parkeren (slagbomen, betaalautomaat, intercom). Hoewel de reconstructie van het Mineurplein al enkele weken gereed is, werd met de invoering van het betaald parkeren gewacht tot na de behandeling van een kort geding. Dit kort geding was aangespannen door een bedrijf dat aan het Mineurplein gevestigd is. Nadat de gemeente afgelopen vrijdag in het gelijk is gesteld is de weg vrij voor het invoeren van betaald parkeren.

Deel: ' Eerste voegen Grote Markt Bergen op Zoom '
Lees ook