Ministerie van Defensie

vrouwelijke commandant

Eerste vrouwelijke commandant aangetreden

17-07-2001

Vanmiddag is in Nunspeet de eerste vrouwelijke bataljonscommandant bij de Koninklijke Landmacht aangetreden. Luitenant-kolonel Leanne van den Hoek is met het overnemen van het vaandel van scheidend commandant luitenant-kolonel T. Brouwer de nieuwe commandant geworden van het 200 bevoorradings- en transportbataljon. De 650 militairen van dit bataljon dragen zorg voor de logistieke ondersteuning van de divisie. In zijn toespraak wenste scheidend commandant luitenant-kolonel Brouwer zijn opvolgster veel succes toe.

Ik ben trots om juist van dít bataljon commandant te worden, omdat het een goed en enthousiast bataljon is, sprak de kersverse bataljonscommandant. Als belangrijke aspecten in het werk noemde ze de onderlinge sfeer in het bataljon, plezier in het werk, eerlijk zijn naar elkaar en respect voor elkaar. Daarnaast wil luitenant-kolonel van den Hoek als commandant van het 200 bevoorradings- en transbataljon veel aandacht schenken aan opleiding en training: Om deze professionele organisatie naar een nog hoger niveau te brengen. Van de 650 militairen werkzaam bij het bevoorradings- en transbataljon is ruim 14% vrouw, in totaal is 7,2% van de militairen bij de Koninklijke Landmacht vrouw.

Luitenant-kolonel van den Hoek vervulde verschillende functies binnen de landmacht waaronder een leidinggevende functie bij de 41e gemechaniseerde brigade in Seedorf. Hiervoor was luitenant-kolonel van den Hoek werkzaam bij de Landmachtstaf in Den Haag. De scheidend commandant luitenant-kolonel Brouwer vervult per 1 november de functie Hoofd Afdeling Ondersteuning bij het Defensie Interservice Commando (DICO) en wordt daarmee bevorderd tot kolonel. (Foto: Hennie Keeris)

Deel: ' Eerste vrouwelijke commandant bij Landmacht '
Lees ook