Eerste Wereld congres over infuustechnologie in de Amsterdam RAI


Congres WoCoVA 2010 biedt onafhankelijk wereldwijd platform voor kennis over medische infuustechnologie

AMSTERDAM, 20100609 -- Nog slechts een week te gaan en dan start in de Amsterdam RAI van 16 t/m 18 juni 2010 de eerste editie van het "World Congress on Vascular Access", afgekort WoCoVA. Het congres WoCoVA 2010 biedt een onafhankelijk wereldwijd platform voor kennis over medische infuustechnologie. Een unieke gebeurtenis, want voor het eerst zullen professionals vanuit dit vakgebied op deze grote schaal bijeen komen

Ruim 80 sprekers uit diverse landen zullen lezingen en workshops aanbieden en 36 standhouders presenteren de nieuwste producten op de beursvloer .
Deelnemers uit 33 verschillende landen hebben zich aangemeld, wat voor een eerste editie nu al een succes te noemen is. Uniek zijn een tweetal consensus bijeenkomsten die bestaande richtlijnen bijeenbrengen en eenduidig beleid bevorderen. De discussie zal zich richten op patientveiligheid en kosten effectiviteit van infuustechnologie. Tijdens WoCoVA 2010 komen alle onderdelen van infuustechnologie aan bod, waaronder materialen, inbrengtechnieken, voorkomen en behandelen van complicaties. Ook wordt uitgebreid aandacht besteed aan innovaties zoals het gebruik van echo-apparatuur en het positioneren van de kathetertip met ECG monitoring.

Ongeveer 90% van alle ziekenhuispatinten krijgt te maken met een infuus. Onder een infuus wordt verstaan "de toegang tot het vaatstelsel" voor het toedienen van geneesmiddelen en vloeistoffen of bloed afname voor onderzoek of hemodialyses. Bij een infuus bestaat het risico op infectie, trombose en andere complicaties met veelal langdurige emotionele en fysieke schade.

Over WoCoVA
WoCoVA is in 2009 als stichting opgericht met als doel de technieken van infuustechnologie in zijn algemeenheid te verbeteren en kennis te verspreiden door middel van het organiseren van congressen, seminars en workshops. WoCoVA is een non profit organisatie en werkt samen met diverse specialisten in een wetenschappelijk comit en een support comit.
Samengevat kunnen we melden dat Amsterdam met WoVoVA 2010 een uniek congres mag verwelkomen, het volledige programma is te vinden op de website www.wocova.com.

Stichting WoCoVA


Deel: ' Eerste Wereld congres over infuustechnologie in de Amsterdam RAI '
Lees ook