Ingezonden persbericht


LiveXS Popmagazine

Persbericht 26-01-03

zaterdag 01-02-03 verschijnt eerste zelfstandige LiveXS LIVEXS WEBSITE WEEK LANG OP ZWART

AMSTERDAM - 'Fade to Black', zoals dat zo mooi heet. De website van popmagazine LiveXS is op zaterdag 25 januari letterlijk op zwart gegaan. LiveXS verwijderde de website als opmaat naar de verschijningsdatum van de nieuwe LiveXS op 01-02-03. Gelijktijdig zal dan een splinternieuwe website worden gelanceerd op www.livexs.nl

Vanaf vrijdag 31 januari zal het februari-nummer van LiveXS als uitgave in hernieuwde zelfstandigheid op alle distributiepunten verkrijgbaar zijn. LiveXS was tot eind december onderdeel van de Nederlandse Tijdschriften Groep. Onder leiding van hoofdredacteur Jos Raats en podium/festival-redacteur Roel Janssen werd vanaf begin januari in 17 werkdagen een nieuwe uitgave samengesteld waaraan medewerking werd verleend door het ruim 100-koppen tellende team van (veelal vrijwillige) studenten journalistiek, fotografen en vormgevers.

In het 68 bladzijden tellende nummer komen bijna alle gebruikelijke rubrieken al terug. Vijfentwintig poppodia participeren tegen een vergoeding in de eerste uitgave. In een retrospectief zal worden stilgestaan bij de geschiedenis van LiveXS en voorloper Krantlantis. Alle zeven hoofdredacteuren halen herinneringen op uit hun periode als hoofdredacteur tussen september 1995 en december 2002. Met ingang van het maartnummer zullen ook de cd-rubriek en het LiveXS FestivalJournaal terugkeren. Daarnaast wordt nog een muziek-DVD-sectie toegevoegd. De eerstgenoemde LiveXS-rubriek moest in de herfst van 2002 sneuvelen ten behoeve van aandacht voor de cd-rubriek van OOR.

De LiveXS website is gedurende het afgelopen jaar het ondergeschoven kindje gebleken. Naast de meest volledige en actueel aangepaste programmering van alle aangesloten poppodia en festivals zal de nieuwe website ook meer nieuws gaan bevatten.

Veel nieuwe functionaliteiten en interactieve elementen worden de komende maanden toegevoegd. Vanuit een database zullen bijvoorbeeld alle voorgaande 2002-edities van LiveXS als .pdf-download beschikbaar worden gemaakt. Ook de uitslagen van het LiveXS Lezersonderzoek 2002 zijn (beveiligd) in te kijken.

Vanaf de lancering van de nieuwe website wordt gebruik gemaakt van het virtuele kantoor waarmee LiveXS ook voor haar maandelijkse papieren uitgave werkt.


--

Meer informatie is te verkrijgen via klaas@livexs.nl of Klaas Leegwater op 06-26248459.

LiveXS Popmagazine
Nachtwachtlaan 352
1058 EM AMSTERDAM
https://www.livexs.nl


--

Deel: ' Eerste zelfstandige editie popmagazine LiveXS '
Lees ook