Ingezonden persbericht

eGain versterkt positie in web call center-markt met Siemens-certificering

Combinatie van oplossingen verbetert productiviteit van klantenservice

Utrecht, 31 juli 2001 - eGain Communications maakt bekend dat twee van haar oplossingen om call centers geschikt te maken voor interactie via het internet, succesvol zijn getest voor het gebruik met het Siemens Hicom 300 H-communicatieplatform. De testen vonden plaats in het kader van het Siemens Enterprise Networks Siemens Ready Developer Support-programma.

Siemens Enterprise Networks loopt met haar HiPath-convergentiearchitectuur voorop op het gebied van multimedia IP-communicatie. Het bedrijf biedt concrete oplossingen waarmee klanten de Siemens HiPath-technologie naar eigen inzicht kunnen inzetten, vaak op basis van de aanwezige infrastructuur. Het testen en certificeren van de eGain-oplossingen vond plaats in een testlaboratorium van Siemens in Santa Clara (Verenigde Staten).

Op basis van de eGain-oplossingen kunnen bedrijven telefonische en op het web gebaseerde klantenservice combineren in een systeem voor meerdere contactkanalen met centraal beheer en één wachtrij voor real-time interactie.

Deze samengestelde oplossingen maken een efficiënter inzet van medewerkers mogelijk, omdat specialisten via verschillende kanalen binnenkomende verzoeken kunnen behandelen en op basis van het aantal verzoeken heen en weer kunnen schakelen tussen de kanalen. De oplossingen zijn makkelijk te implementeren, omdat bestaande routing-regels toegepast kunnen worden op nieuwe kanalen. Door deze aanpak hoeven systeembeheerders geen nieuwe regels te creëren als er een nieuw kanaal in gebruik wordt genomen.

De gecertificeerde eGain-oplossingen - eGain Call Center Bridge en eGain Live - zijn speciaal getest op en gecertificeerd voor compatibiliteit met de Siemens Hicom 300 H-, 330 H- en 150 H-communicatieplatformen. Bij de testen op de Hicom 300/330 H zijn de Siemens call center-producten HiPath ProCenter Entry en HiPath ProCenter CallBridge gebruikt.

eGain CallCenter Bridge integreert de webgebaseerde interactiemanagement-oplossingen met de computertelephonie-infrastructuur van call centers. Met eGain Live kunnen call center-agents on line communiceren met klanten via tekstchat en een bezoek aan een website begeleiden.

Max Fiszer, Vice-President Marketing van eGain, zegt over de certificering: "Siemens heeft wereldwijd een indrukwekkend klantenbestand in de call center-markt. We zijn daarom verheugd dat onze oplossingen nu naadloos kunnen samenwerken met deze Siemens-producten en zo de productiviteit van klantenservice via internet kunnen vergroten."

"De weboplossingen van eGain voorzien in de groeiende behoefte aan contact center-oplossingen voor meerdere kanalen", zegt Al Baker, Director Global Customer Interaction Solutions van Siemens Enterprise Networks. "Onze klanten zullen dan ook tevreden zijn met het feit dat eGain nu een Siemens Ready Partner is."

De markt voor op het web gebaseerde call centers groeit razendsnel. Volgens onderzoeksbureau Datamonitor zal het aantal interacties via contact centers toenemen van de huidige 9% tot 26% in 2004. Momenteel is slechts 8% van alle Europese call centers op het web gebaseerd.

Leveranciers met het Siemens Ready-logo hebben hun producten getest in de laboratoria van Siemens Ready. Het logo garandeert connectiviteit met specifieke Siemens-systemen. Doordat verschillende producten dezelfde features en functionaliteit hebben, wordt klanten geadviseerd om contact op te nemen met een vertegenwoordiger van Siemens voor advies over de beste oplossing voor specifieke applicatie-eisen.

Siemens
De Siemens Groep in Nederland, met een omzet van bijna 3 miljard gulden en ruim 3300 medewerkers, maakt deel uit van de in meer dan 190 landen vertegenwoordigde multinational Siemens AG. Zij levert producten, systemen en diensten voor overheid, bedrijfsleven en consument. Siemens Nederland N.V. biedt de klant oplossingen op vrijwel alle terreinen van de elektrotechniek en de elektronica.

eGain Communications Corporation
eGain (Nasdaq: EGAN) is een wereldwijde aanbieder van e-Service-software. Vierentwintig van de vijftig grootste bedrijven ter wereld gebruiken eGain om hun call centers om te vormen tot interactiecentra met meerdere contactkanalen. De oplossingen van eGain verhogen meetbaar de operationele efficiëntie en klantloyaliteit, wat leidt tot een aanzienlijk rendement op investeringen. De software van eGain omvat hoogwaardige applicaties voor e-mailmanagement, on line samenwerking, zelfservice en kennismanagement - met een effectieve integratie in traditionele call centers en klantinformatiesystemen. eGain is gevestigd in Utrecht, heeft haar Europese hoofdkantoor in Slough (V.K.) en is actief in 18 landen. eGain heeft wereldwijd meer dan 800 klanten, waaronder ABN Amro, McAfee, Time Warner, Charles Schwab en Vodafone. Voor meer informatie over de oplossingen van eGain om klanten te winnen en relaties te behouden: www.egain.com

Deel: ' EGain versterkt positie met Siemens-certificering '
Lees ook