PERSBERICHT
27/02/2003

eiAllerlei en miniposter

De heer Wieb van Oosterom, beleidsmedewerker PVE heeft de totstandkoming van de nieuwe aantrekkelijke en veelkleurige brochure eiAllerlei toegelicht. Na intensieve samenwerking tussen de Productschappen Vee, Vlees en Eieren, Stichting Controlebureau voor Pluimvee, Eieren en Eiproducten én Stichting Blij met een Ei is deze consumentenuitgave tot stand gekomen. Vooral Jan Knoben van het CPE en Aly Wisse van BME zijn daarbij betrokken geweest en daarbij was medewerking van de Communicatie adviseurs in de personen van Jan Botter en Inêz Hoeke onmisbaar. Twintig pagina's nuttige informatie over eieren, 15 originele recepten en lekkere ideetjes voor eieren. Uitleg over IKB, keurmerken, huisvestingssytemen, controles en eirecepten van voorgerecht tot lekkere Crème brûlée en uiteraard met alle relevante internetsites.
Aan de nieuwe brochure is een handige miniposter op A4 formaat toe te voegen, die door de speciale UV laag ook in de keuken dienst kan doen. Met o.a. informatie over het koken van een ei, de uitleg over de diverse keurmerken en het stempel op het ei.
Ook deze full colour uitgave wordt aan de consument door de PVE, CPE én BME gratis aangeboden.

Receptensite
De nieuwste PVE site: www.eirecepten.nl is op deskundige wijze opgezet door Justin Witkamp - bureau Bytefire. Van Erdie Burema - PVE Productvoorlichting Pluimveevlees en Eieren 142 eirecepten met bijpassende dia's. Vanwege de start op
14-2: honderdtweeënveertig eirecepten en daarop zal uitbreiding in 2003 volgen.

Juffrouw Tok
Juffrouw Toks filosofie over Kip en Ei anno 2003 staat in het teken van uitbreiding en via www.juffrouwtok.nl is een en ander nader te beschouwen.

Bestelmogelijkheden
eiAllerlei - gratis consumentenbrochure
via post: PVE, Afd. SPE, Postbus 460, 2700 AL Zoetermeer of via www.eirecepten.nl
of www.ei-info.nl
of per e-mail: eirecepten@pve.agro.nl

Informatie
Internetsite www.eirecepten.nl - Erdie Burema
via telefoon of fax 0343 43 1993 of e.a.burema@pve.agro.nl

www.blijmeteenei.nl
www.cpe.nl
www.ei-info.nl
www.eirecepten.nl
www.juffrouwtok.nl

Deel: ' EiAllerlei en miniposter '
Lees ook