Eiland Veur Lent wordt eiland van de toekomst


HARDERWIJK, 20170602 -- Woensdag 7 juni presenteren Cees van Diemen en Harre van der Maat - tijdens het Jaarcongres Gelderland Ziet Ruimte - het wonen na de 3e industriële revolutie.

Eiland Veur Lent wordt eiland van de toekomstIn de 21ste eeuw hebben de millennials (17-35 jaar) het voor het zeggen. Aan de hand van stadscamping Nijmegen hoort u in deze sessie meer over nieuwe vormen van samenwerking (coöperatie), geld verdienen (deeleconomie) en organisatie.

In vogelvlucht de geschiedenis van de ruimtelijke ordening. Van Hollandse planeconomie waarin overheid, projectontwikkelaars en banken aan zet zijn, tot de organische planning waar niet geld en macht centraal staan, maar de wens van de ruimtegebruiker. In die nieuwe planning is er naast wonen en werken tijd en ruimte om na te denken over de circulaire economie, het milieu, sociale structuren en nieuwe verdienmodellen. Samenwerken, vertrouwen, ambitie, geloof en co-design zijn het adagium.

Sprekers Harre van der Maat en Cees van Diemen nemen u mee in het verhaal van Stadscamping Nijmegen. De stadscamping is een biotoop waar wonen, werken, ontmoeten en genieten samenkomen. Op de camping is veel te doen in de recreatieve en ambachtelijke sfeer en op het gebied van kennis, kunst cultuur en filosofie. De activiteiten zijn smart en toekomstgericht. Zo ontstaat een inspirerende omgeving waarin bewoners de koers bepalen. De stadscamping is tijdelijk: na vijf jaar vertrekt ze weer. Wat achterblijft is een open structuur van kennisdeling en verbinding.

Woensdag 7 juni presenteren Cees van Diemen en Harre van der Maat - tijdens het Jaarcongres Gelderland Ziet Ruimte - het wonen na de 3e industriële revolutie 
Start 18:00 uur
Lokatie : Bouw en Infra Park Harderwijk
Ceintuurbaan 2, 3847 LG HarderwijkDeel: ' Eiland Veur Lent wordt eiland van de toekomst '
Lees ook